fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » Najčešće greške koje treba izbjegavati prilikom dizajniranja web stranice

Najčešće greške koje treba izbjegavati prilikom dizajniranja web stranice

Web stranica

Najčešće greške prilikom dizajna web stranica

Kada se radi o dizajniranju web stranica, postoji puno stvari koje treba uzeti u obzir kako bi se osigurao uspjeh projekta. Međutim, koliko god se trudili, svatko može napraviti neke greške. U ovom članku, analiziramo neke od najčešćih grešaka koje treba izbjegavati prilikom dizajniranja web stranice.

Najčešće greške prilikom dizajna web stranice

 1. Prekomjerno korištenje efekata

Korištenje različitih efekata poput animacija i hover efekata može biti privlačno, no prekomjerna upotreba ovih efekata može učiniti web stranicu prenapuhanom i sporo učitavajućom. Umjesto toga, pokušajte se držati jednostavnosti i minimalizma u dizajnu.

 1. Loše upravljanje bijelim prostorom

Bijeli prostor, odnosno negativni prostor između elemenata, važan je dio dizajna web stranice. Ako ga ne koristite na ispravan način, web stranica može izgledati neredovito i teško čitljivo. Potrudite se da koristite dovoljno bijelog prostora između elemenata, kako bi se stvorio ugodan i čitljiv dizajn.

 1. Slaba čitljivost teksta

Tekst na web stranici treba biti dobro čitljiv i lako razumljiv. Ako je tekst pretežak za čitanje ili se loše kontrastira sa pozadinskom bojom, posjetitelji će brzo napustiti stranicu. Potrudite se da koristite odgovarajuću veličinu fonta, dovoljno bijelog prostora oko teksta, i dobro kontrastirajte tekst sa pozadinskom bojom.

 1. Neodgovarajući format slika

Upotreba slika je važan dio dizajna web stranice, no ako se ne koristi pravi format slika, to može utjecati na brzinu učitavanja stranice. Koristite JPEG za fotografije i PNG za slike s prozirnom pozadinom. Osim toga, pripazite da veličina slike bude prilagođena veličini na kojoj će se prikazivati na web stranici.

 1. Nepravilna navigacija

Jedan od najvažnijih dijelova dizajna web stranice je navigacija. Ako se navigacija ne izvede na pravi način, posjetitelji će se teško snaći i teže će pronaći ono što traže. Potrudite se da navigacija bude jednostavna i pregledna, i da posjetitelji mogu lako pristupiti svim stranicama na web mjestu.

Izbjegnite ove najčešće greške prilikom dizajna web stranice i poboljšajte internetsku prisutnost.

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Prednosti web stranice

Prednosti web stranice

Web stranice su postale neizostavan dio modernog poslovanja. Gotovo svaka tvrtka, neovisno o veličini i industriji, ima svoju web stranicu.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This