fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web trgovina » Kako odabrati pravi payment gateway?

Kako odabrati pravi payment gateway?

Kada se radi o webshopovima, odabir pravog payment gatewaya može biti presudan za uspješnost vašeg poslovanja.
Autor: Blue Bear
Objavljeno: 30. ožujka. 2023.
Kategorija: Web trgovina
Oznake: Digitalna transformacija

U današnje vrijeme online plaćanja su postala standardni način plaćanja proizvoda i usluga, što je dovelo do povećanja popularnosti online payment gatewaya. Kada se radi o webshopovima, odabir pravog payment gatewaya može biti presudan za uspješnost vašeg poslovanja.

Što su to payment gatewayi?

Payment gateway je online usluga koja omogućuje prihvaćanje plaćanja putem interneta. Kada klijent izvrši online kupovinu, payment gateway šifrira podatke o kreditnoj kartici te ih šalje na bankovni račun prodavatelja. Na taj način se osigurava sigurnost i privatnost informacija kupca.

Kako odabrati pravi payment gateway?

Pri odabiru payment gatewaya, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Jedan od najvažnijih faktora je sigurnost. Provjerite jesu li podaci o kreditnoj kartici šifrirani prilikom prijenosa te je li payment gateway u skladu sa sigurnosnim standardima (npr. PCI DSS standard). Također, važno je provjeriti kakve su naknade za korištenje usluge, uključujući naknade za transakcije, mjesečne naknade i naknade za povrat novca.

Integracija

Još jedan važan faktor pri odabiru payment gatewaya je njegova integracija sa vašom e-trgovinom. Odaberite payment gateway koji se lako integrira sa vašom platformom za e-trgovinu i pruža dobru podršku za programere. Također, provjerite da li payment gateway podržava vaše preferirane načine plaćanja, kao što su kreditne kartice, PayPal, i sl.

Najpopularniji payment gatewayi

Postoji mnogo različitih payment gatewaya na tržištu, ali neki od najpopularnijih su:

  1. PayPal – Omogućuje prihvaćanje plaćanja putem kreditnih kartica, bankovnih računa i PayPal računa. Jednostavan je za korištenje i lako se integrira sa svim vrstama e-trgovina.
  2. Stripe – Omogućuje prihvaćanje plaćanja putem kreditnih kartica i drugih načina plaćanja. Integracija sa platformama za e-trgovinu je vrlo jednostavna, a njegove naknade su vrlo konkurentne.
  3. Authorize.net – Jedan od najstarijih i najpopularnijih payment gatewaya. Omogućuje prihvaćanje plaćanja putem kreditnih kartica, bankovnih računa i drugih načina plaćanja. Njegove naknade su nešto više u usporedbi s drugim payment gatewayima.
  4. 2Checkout – Omogućuje prihvaćanje plaćanja putem kreditnih kartica, PayPal-a i drugih načina plaćanja.
Influencer marketing

Influencer marketing

Digitalni marketing nije jedinstvena cjelina – to je složena međuigra SEO-a, oglasa, društvenih medija, marketinga putem e-pošte i utjecajnog marketinga. Izrada ovog mozaika zahtijeva pristup prilagođen različitim klijentima i različitim ciljevima. Saznajte kako...

Kako do više konverzija na web stranici?

Kako do više konverzija na web stranici?

Posjeti web stranici sami po sebi nemaju značaj osim ako posjetitelji ne poduzmu nešto. Konverzije, u rasponu od kupnje do prijave za newsletter ili ispunjavanja obrasca za kontakt, željeni su rezultati koji doista pokreću vašu online prisutnost. Stoga, donosimo...

Redizajn web stranica

Redizajn web stranica

U ovom blog članku Vam donosimo informacije kada i zašto je potreban redizajn web stranica. Došli ste do ključnog trenutka u kojem ste prepoznali potrebu za redizajnom web stranice. Ova odluka često proizlazi iz uvjerljivih razloga, niza identificiranih bolnih točaka...

Zaštita WordPress stranica

Zaštita WordPress stranica

U krajoliku mrežne prisutnosti koji se stalno razvija, WordPress je najpoželjniji izbor, pokretajući više od polovice svih web stranica na internetu. Ipak, ova popularnost također privlači neželjenu pozornost kibernetičkih kriminalaca, čineći Wordpress stranice...

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

Upoznajte ChatGPT i načine kako ga iskoristiti za SEO optimizaciju. Vjerojatno vam nisu strani pojam i nevjerojatan alat, ChatGPT. Od svog debija 30. studenog 2022. oborio je rekorde na tržištu. U samo pet dana privukla je više od milijun korisnika i tako postala...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This