fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » Kako dizajnirati učinkovitu stranicu za pretvaranje posjetitelja u kupce

Kako dizajnirati učinkovitu stranicu za pretvaranje posjetitelja u kupce

Jedan od ključnih elemenata uspješnog poslovanja je pretvaranje posjetitelja web stranice u kupce. Stranica na kojoj se vrši ovaj postupak zove se "landing page". Dizajniranje učinkovite stranice za pretvaranje posjetitelja u kupce nije jednostavno, ali slijedeći neke osnovne smjernice, možete poboljšati svoje šanse za uspjeh.
Autor: Blue Bear
Objavljeno: 21. travnja. 2023.
Oznake: Web stranica

Jedan od ključnih elemenata uspješnog poslovanja je pretvaranje posjetitelja web stranice u kupce. Stranica na kojoj se vrši ovaj postupak zove se “landing page”. Dizajniranje učinkovite stranice za pretvaranje posjetitelja u kupce nije jednostavno, ali slijedeći neke osnovne smjernice, možete poboljšati svoje šanse za uspjeh.

Dizajn koji pretvara posjetitelja u kupca

  1. Jasna i koncizna ponuda

Jedan od ključnih elemenata učinkovite stranice za pretvaranje posjetitelja u kupce je jasna i koncizna ponuda. Važno je jasno naglasiti što se nudi i kako će to riješiti problem posjetitelja. Ovo bi trebalo biti odmah vidljivo na vrhu stranice.

  1. Privlačan dizajn

Dizajn stranice je važan za privlačenje pozornosti posjetitelja. Stranica bi trebala biti vizualno privlačna i trebala bi odražavati vaš brend. Korištenje vizualnih elemenata poput slika i videa može pomoći u privlačenju pozornosti posjetitelja.

  1. Jasan poziv na akciju

Jasan poziv na akciju (CTA) trebao bi biti vidljiv na stranici. To bi mogao biti obrazac za prijavu, gumb za kupnju ili nešto drugo. Važno je da CTA bude jasno definiran i da privlači pozornost posjetitelja.

  1. Jednostavnost korištenja

Stranica bi trebala biti jednostavna za korištenje i navigaciju. Posjetitelji bi trebali lako moći pronaći ono što traže i izvršiti željenu radnju bez poteškoća. Važno je da stranica bude optimizirana za mobilne uređaje, jer sve veći broj posjetitelja pristupa web stranicama putem mobilnih uređaja.

  1. Testiranje

Testiranje je važan dio dizajna učinkovite stranice za pretvaranje posjetitelja u kupce. Potrebno je testirati različite elemente stranice kako bi se utvrdilo što funkcionira i što ne. To bi moglo uključivati testiranje različitih CTA-a, promjenu pozadinske boje, ili testiranje različitih naslova.

Uz ove smjernice, možete dizajnirati učinkovitu stranicu za pretvaranje posjetitelja u kupce. Potrebno je obratiti pozornost na sve ove elemente kako bi se postigao uspjeh.

Influencer marketing

Influencer marketing

Digitalni marketing nije jedinstvena cjelina – to je složena međuigra SEO-a, oglasa, društvenih medija, marketinga putem e-pošte i utjecajnog marketinga. Izrada ovog mozaika zahtijeva pristup prilagođen različitim klijentima i različitim ciljevima. Saznajte kako...

Kako do više konverzija na web stranici?

Kako do više konverzija na web stranici?

Posjeti web stranici sami po sebi nemaju značaj osim ako posjetitelji ne poduzmu nešto. Konverzije, u rasponu od kupnje do prijave za newsletter ili ispunjavanja obrasca za kontakt, željeni su rezultati koji doista pokreću vašu online prisutnost. Stoga, donosimo...

Redizajn web stranica

Redizajn web stranica

U ovom blog članku Vam donosimo informacije kada i zašto je potreban redizajn web stranica. Došli ste do ključnog trenutka u kojem ste prepoznali potrebu za redizajnom web stranice. Ova odluka često proizlazi iz uvjerljivih razloga, niza identificiranih bolnih točaka...

Zaštita WordPress stranica

Zaštita WordPress stranica

U krajoliku mrežne prisutnosti koji se stalno razvija, WordPress je najpoželjniji izbor, pokretajući više od polovice svih web stranica na internetu. Ipak, ova popularnost također privlači neželjenu pozornost kibernetičkih kriminalaca, čineći Wordpress stranice...

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

Upoznajte ChatGPT i načine kako ga iskoristiti za SEO optimizaciju. Vjerojatno vam nisu strani pojam i nevjerojatan alat, ChatGPT. Od svog debija 30. studenog 2022. oborio je rekorde na tržištu. U samo pet dana privukla je više od milijun korisnika i tako postala...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This