fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » Kako ubrzati web stranicu?

Kako ubrzati web stranicu?

Dakle, kako možete ubrzati svoju web stranicu? Postoji niz različitih taktika koje možete koristiti za ubrzanje Vaše web stranice.
Autor: Blue Bear
Objavljeno: 27. ožujka. 2023.
Kategorija: Web stranica
Oznake: SEO

U današnjem brzom digitalnom svijetu, imati brzu web stranicu važnije je nego ikada. Ne samo da poboljšava korisničko iskustvo i potiče ponovne posjete, već može imati i značajan utjecaj na rangiranje u tražilicama. Tako je, tražilice poput Googlea uzimaju u obzir brzinu web stranice kada određuju koliko će visoko rangirati vaše stranice u rezultatima pretraživanja.

Kako se mjeri brzina web stranice

Ali što točno znači imati brzu web stranicu? Općenito govoreći, brzina web stranice mjeri se brzinom učitavanja stranica. To uključuje sve, od vremena koje je potrebno da preglednik primi prvi bajt informacija od poslužitelja, do vremena koje je potrebno da se stranica potpuno prikaže u pregledniku korisnika. U idealnom slučaju, želite da se vaša web stranica učita za manje od tri sekunde, budući da studije pokazuju da korisnici obično napuštaju web stranice kojima je potrebno dulje od toga da se učitaju.

Kako ubrzati web stranicu

Dakle, kako možete ubrzati svoju web stranicu? Postoji niz različitih taktika koje možete koristiti, u rasponu od optimizacije vaših slika i minimiziranja vašeg koda, do korištenja mreže za isporuku sadržaja (CDN) i implementacije tehnika predmemoriranja. Pogledajmo pobliže neke od najučinkovitijih strategija.

  • Prvo, optimizacija vaših slika je ključna. Velike slike visoke razlučivosti mogu znatno usporiti vašu web stranicu, stoga je važno kompresirati ih što je više moguće bez žrtvovanja kvalitete. Postoje brojni alati dostupni online koji mogu pomoći u tome, kao što su TinyPNG i Compressor.io.
  • Druga važna strategija je minimiziranje koda. To znači smanjenje broja datoteka koje je potrebno preuzeti, kao i optimizaciju samog koda kako bi bio učinkovitiji. Alati poput Gzipa i dodataka za smanjivanje mogu biti od nevjerojatne pomoći u postizanju toga.
  • Korištenje mreže za isporuku sadržaja (CDN) još je jedan učinkovit način za ubrzavanje vaše web stranice. CDN je mreža poslužitelja koji su raspoređeni po cijelom svijetu, što može pomoći u smanjenju vremena koje je potrebno za učitavanje vaših stranica posluživanjem sadržaja s poslužitelja koji je geografski bliži korisniku. Popularni CDN pružatelji usluga uključuju Cloudflare i Amazon Web Services.
  • Konačno, implementacija tehnika predmemoriranja može biti nevjerojatno učinkovita u ubrzavanju vaše web stranice. Predmemorija uključuje privremeno pohranjivanje podataka kojima se često pristupa (kao što su slike, HTML datoteke i CSS datoteke) na korisnikovom uređaju ili na posredničkom poslužitelju, tako da im se može brzo pristupiti bez potrebe da se svaki put potpuno ponovno učitavaju. Postoji nekoliko različitih vrsta tehnika predmemoriranja, uključujući predmemoriranje preglednika, predmemoriranje poslužitelja i predmemoriranje baze podataka.

Zaključak – kako ubrzati web stranicu

Zaključno, postoji niz različitih taktika koje možete upotrijebiti za ubrzanje svoje web stranice i poboljšanje korisničkog iskustva. Optimiziranjem svojih slika, minimiziranjem koda, korištenjem CDN-a i implementacijom tehnika predmemoriranja, možete značajno smanjiti vrijeme učitavanja stranice i zadržati angažiranost svojih korisnika. A kao dodatni bonus, možda ćete čak vidjeti i napredak u ljestvici tražilica!

Influencer marketing

Influencer marketing

Digitalni marketing nije jedinstvena cjelina – to je složena međuigra SEO-a, oglasa, društvenih medija, marketinga putem e-pošte i utjecajnog marketinga. Izrada ovog mozaika zahtijeva pristup prilagođen različitim klijentima i različitim ciljevima. Saznajte kako...

Kako do više konverzija na web stranici?

Kako do više konverzija na web stranici?

Posjeti web stranici sami po sebi nemaju značaj osim ako posjetitelji ne poduzmu nešto. Konverzije, u rasponu od kupnje do prijave za newsletter ili ispunjavanja obrasca za kontakt, željeni su rezultati koji doista pokreću vašu online prisutnost. Stoga, donosimo...

Redizajn web stranica

Redizajn web stranica

U ovom blog članku Vam donosimo informacije kada i zašto je potreban redizajn web stranica. Došli ste do ključnog trenutka u kojem ste prepoznali potrebu za redizajnom web stranice. Ova odluka često proizlazi iz uvjerljivih razloga, niza identificiranih bolnih točaka...

Zaštita WordPress stranica

Zaštita WordPress stranica

U krajoliku mrežne prisutnosti koji se stalno razvija, WordPress je najpoželjniji izbor, pokretajući više od polovice svih web stranica na internetu. Ipak, ova popularnost također privlači neželjenu pozornost kibernetičkih kriminalaca, čineći Wordpress stranice...

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

Upoznajte ChatGPT i načine kako ga iskoristiti za SEO optimizaciju. Vjerojatno vam nisu strani pojam i nevjerojatan alat, ChatGPT. Od svog debija 30. studenog 2022. oborio je rekorde na tržištu. U samo pet dana privukla je više od milijun korisnika i tako postala...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This