fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » Kako ubrzati web stranicu?

Kako ubrzati web stranicu?

Web stranica

Kako ubrzati web stranicu?

U današnjem brzom digitalnom svijetu, imati brzu web stranicu važnije je nego ikada. Ne samo da poboljšava korisničko iskustvo i potiče ponovne posjete, već može imati i značajan utjecaj na rangiranje u tražilicama. Tako je, tražilice poput Googlea uzimaju u obzir brzinu web stranice kada određuju koliko će visoko rangirati vaše stranice u rezultatima pretraživanja.

Kako se mjeri brzina web stranice

Ali što točno znači imati brzu web stranicu? Općenito govoreći, brzina web stranice mjeri se brzinom učitavanja stranica. To uključuje sve, od vremena koje je potrebno da preglednik primi prvi bajt informacija od poslužitelja, do vremena koje je potrebno da se stranica potpuno prikaže u pregledniku korisnika. U idealnom slučaju, želite da se vaša web stranica učita za manje od tri sekunde, budući da studije pokazuju da korisnici obično napuštaju web stranice kojima je potrebno dulje od toga da se učitaju.

Kako ubrzati web stranicu

Dakle, kako možete ubrzati svoju web stranicu? Postoji niz različitih taktika koje možete koristiti, u rasponu od optimizacije vaših slika i minimiziranja vašeg koda, do korištenja mreže za isporuku sadržaja (CDN) i implementacije tehnika predmemoriranja. Pogledajmo pobliže neke od najučinkovitijih strategija.

 • Prvo, optimizacija vaših slika je ključna. Velike slike visoke razlučivosti mogu znatno usporiti vašu web stranicu, stoga je važno kompresirati ih što je više moguće bez žrtvovanja kvalitete. Postoje brojni alati dostupni online koji mogu pomoći u tome, kao što su TinyPNG i Compressor.io.
 • Druga važna strategija je minimiziranje koda. To znači smanjenje broja datoteka koje je potrebno preuzeti, kao i optimizaciju samog koda kako bi bio učinkovitiji. Alati poput Gzipa i dodataka za smanjivanje mogu biti od nevjerojatne pomoći u postizanju toga.
 • Korištenje mreže za isporuku sadržaja (CDN) još je jedan učinkovit način za ubrzavanje vaše web stranice. CDN je mreža poslužitelja koji su raspoređeni po cijelom svijetu, što može pomoći u smanjenju vremena koje je potrebno za učitavanje vaših stranica posluživanjem sadržaja s poslužitelja koji je geografski bliži korisniku. Popularni CDN pružatelji usluga uključuju Cloudflare i Amazon Web Services.
 • Konačno, implementacija tehnika predmemoriranja može biti nevjerojatno učinkovita u ubrzavanju vaše web stranice. Predmemorija uključuje privremeno pohranjivanje podataka kojima se često pristupa (kao što su slike, HTML datoteke i CSS datoteke) na korisnikovom uređaju ili na posredničkom poslužitelju, tako da im se može brzo pristupiti bez potrebe da se svaki put potpuno ponovno učitavaju. Postoji nekoliko različitih vrsta tehnika predmemoriranja, uključujući predmemoriranje preglednika, predmemoriranje poslužitelja i predmemoriranje baze podataka.

Zaključak – kako ubrzati web stranicu

Zaključno, postoji niz različitih taktika koje možete upotrijebiti za ubrzanje svoje web stranice i poboljšanje korisničkog iskustva. Optimiziranjem svojih slika, minimiziranjem koda, korištenjem CDN-a i implementacijom tehnika predmemoriranja, možete značajno smanjiti vrijeme učitavanja stranice i zadržati angažiranost svojih korisnika. A kao dodatni bonus, možda ćete čak vidjeti i napredak u ljestvici tražilica!

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Prednosti web stranice

Prednosti web stranice

Web stranice su postale neizostavan dio modernog poslovanja. Gotovo svaka tvrtka, neovisno o veličini i industriji, ima svoju web stranicu.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This