fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » SEO optimizacija » Najnoviji SEO trendovi za pratiti u 2023. godini

Najnoviji SEO trendovi za pratiti u 2023. godini

SEO optimizacija

SEO trendovi za pratiti u 2023.

Svake godine se pojavljuju novi trendovi u području SEO-a koji mijenjaju način na koji se optimiziraju web stranice za tražilice. Kako se bliži 2023. godina, vrijedi razmotriti koji će se trendovi pojaviti i kako se možete prilagoditi promjenama koje dolaze.

SEO trendovi za pratiti u 2023.

 1. Optimizacija za mobilne uređaje

Optimizacija za mobilne uređaje već je nekoliko godina trend u SEO-u, ali u 2023. godini očekuje se da će postati još važnija. Google je već najavio da će prebaciti svoj primarni indeks na mobilno prvo indeksiranje. To znači da će Google prvo indeksirati verziju vaše web stranice koja se prikazuje na mobilnim uređajima, a zatim na desktop računalima. Ako vaša web stranica nije optimizirana za mobilne uređaje, to će negativno utjecati na vašu rangiranost u tražilicama.

 1. Korištenje umjetne inteligencije

Umjetna inteligencija (AI) sve više postaje važna u SEO-u. Google već koristi AI u svom algoritmu za pretraživanje, a očekuje se da će se to nastaviti u 2023. godini. AI će pomoći u razumijevanju konteksta sadržaja na web stranici, što će rezultirati boljim rezultatima pretraživanja. Također će pomoći u prepoznavanju i rangiranju relevantnog sadržaja, čak i ako se ključne riječi ne podudaraju točno.

 1. Kvaliteta sadržaja

Kvaliteta sadržaja na web stranicama postaje sve važnija u SEO-u. Sadržaj mora biti relevantan, informativan i koristan za posjetitelje web stranice. Google sve više koristi korisničko iskustvo kao faktor rangiranja, što znači da će web stranice s visokokvalitetnim sadržajem imati prednost u rezultatima pretraživanja.

 1. Brzina učitavanja stranice

Brzina učitavanja stranice ima veliki utjecaj na korisničko iskustvo, ali također ima veliki utjecaj na rangiranje u tražilicama. Brže učitavanje stranica znači bolje korisničko iskustvo i bolju rangiranost. U 2023. godini očekuje se da će brzina učitavanja stranica postati još važnija u SEO-u.

 1. Korištenje multimedije

Korištenje multimedije poput slika, videozapisa i infografika postaje biti sve popularnije u SEO-u u 2023. godini. Multimedija može poboljšati korisničko iskustvo na web stranici i pomoći u komunikaciji informacija na bolji način. Osim toga, multimedija može poboljšati vrijeme provedeno na web stranici, što je još jedan faktor rangiranja.

Ostali važni trendovi

 1. Vizualna pretraga

Vizualna pretraga postaje sve popularnija, a očekuje se da će postati važan faktor u SEO-u u 2023. godini. Vizualna pretraga omogućuje korisnicima da pretražuju slike i pronalaze relevantan sadržaj. Korištenje meta podataka i ALT atributa na slikama može pomoći u poboljšanju rangiranja u vizualnoj pretrazi.

 1. Optimizacija za glasovnu pretragu

Glasovna pretraga postaje sve popularnija, a očekuje se da će postati važna u SEO-u u 2023. godini. Optimizacija za glasovnu pretragu zahtijeva drugačiji pristup nego optimizacija za tekstualnu pretragu. Ključne riječi moraju biti formulirane u prirodnom jeziku, a sadržaj mora biti organiziran u skladu s temom.

 1. Lokalna optimizacija

Lokalna optimizacija postaje sve važnija u SEO-u, a očekuje se da će se trend nastaviti u 2023. godini. Lokalna optimizacija podrazumijeva optimizaciju web stranice za lokalnu tražilicu, što može pomoći u privlačenju lokalne publike. Korištenje relevantnih ključnih riječi, pružanje lokalnih adresa i telefonskih brojeva, kao i stvaranje Google My Business profila, može pomoći u poboljšanju rangiranja u lokalnoj tražilici.

 1. Sigurnost web stranica

Sigurnost web stranica postaje sve važnija u SEO-u, a očekuje se da će postati još važnija u 2023. godini. Google već koristi HTTPS kao signal za rangiranje u tražilicama, a očekuje se da će se to nastaviti. Također se preporučuje korištenje sigurnosnih protokola poput SSL certifikata kako bi se osigurala sigurnost podataka korisnika.

 1. Korištenje chatbota

Korištenje chatbota postaje sve popularnije, a očekuje se da će postati važan faktor u SEO-u u 2023. godini. Chatboti mogu poboljšati korisničko iskustvo na web stranici i pomoći u poboljšanju vremena provedenog na stranici. Također mogu pomoći u odgovoru na pitanja korisnika i poboljšanju konverzija.

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Moć lokalnog SEO-a

Moć lokalnog SEO-a

U današnjem digitalnom dobu, lokalni SEO postao je vitalna strategija za tvrtke koje ciljaju određena geografska područja.

Kako postaviti najbolji URL?

Kako postaviti najbolji URL?

URL (Uniform Resource Locator) je važan dio vaše web stranice jer služi kao adresa koja omogućava korisnicima da pristupe vašoj stranici.

Backlinkovi u SEO-u

Backlinkovi u SEO-u

Dobrodošli u svijet SEO-a! Ako se bavite optimizacijom svoje web stranice, sigurno ste čuli za backlinkove. No, što su zapravo backlinkovi i kako utječu na SEO? U ovom članku ćemo vam sve objasniti.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This