fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » SEO optimizacija » Najnoviji SEO trendovi za pratiti u 2023. godini

Najnoviji SEO trendovi za pratiti u 2023. godini

Svake godine se pojavljuju novi trendovi u području SEO-a koji mijenjaju način na koji se optimiziraju web stranice za tražilice. Kako se bliži 2023. godina, vrijedi razmotriti koji će se trendovi pojaviti i kako se možete prilagoditi promjenama koje dolaze.
Autor: Blue Bear
Objavljeno: 21. travnja. 2023.
Kategorija: SEO optimizacija
Oznake: SEO

Svake godine se pojavljuju novi trendovi u području SEO-a koji mijenjaju način na koji se optimiziraju web stranice za tražilice. Kako se bliži 2023. godina, vrijedi razmotriti koji će se trendovi pojaviti i kako se možete prilagoditi promjenama koje dolaze.

SEO trendovi za pratiti u 2023.

  1. Optimizacija za mobilne uređaje

Optimizacija za mobilne uređaje već je nekoliko godina trend u SEO-u, ali u 2023. godini očekuje se da će postati još važnija. Google je već najavio da će prebaciti svoj primarni indeks na mobilno prvo indeksiranje. To znači da će Google prvo indeksirati verziju vaše web stranice koja se prikazuje na mobilnim uređajima, a zatim na desktop računalima. Ako vaša web stranica nije optimizirana za mobilne uređaje, to će negativno utjecati na vašu rangiranost u tražilicama.

  1. Korištenje umjetne inteligencije

Umjetna inteligencija (AI) sve više postaje važna u SEO-u. Google već koristi AI u svom algoritmu za pretraživanje, a očekuje se da će se to nastaviti u 2023. godini. AI će pomoći u razumijevanju konteksta sadržaja na web stranici, što će rezultirati boljim rezultatima pretraživanja. Također će pomoći u prepoznavanju i rangiranju relevantnog sadržaja, čak i ako se ključne riječi ne podudaraju točno.

  1. Kvaliteta sadržaja

Kvaliteta sadržaja na web stranicama postaje sve važnija u SEO-u. Sadržaj mora biti relevantan, informativan i koristan za posjetitelje web stranice. Google sve više koristi korisničko iskustvo kao faktor rangiranja, što znači da će web stranice s visokokvalitetnim sadržajem imati prednost u rezultatima pretraživanja.

  1. Brzina učitavanja stranice

Brzina učitavanja stranice ima veliki utjecaj na korisničko iskustvo, ali također ima veliki utjecaj na rangiranje u tražilicama. Brže učitavanje stranica znači bolje korisničko iskustvo i bolju rangiranost. U 2023. godini očekuje se da će brzina učitavanja stranica postati još važnija u SEO-u.

  1. Korištenje multimedije

Korištenje multimedije poput slika, videozapisa i infografika postaje biti sve popularnije u SEO-u u 2023. godini. Multimedija može poboljšati korisničko iskustvo na web stranici i pomoći u komunikaciji informacija na bolji način. Osim toga, multimedija može poboljšati vrijeme provedeno na web stranici, što je još jedan faktor rangiranja.

Ostali važni trendovi

  1. Vizualna pretraga

Vizualna pretraga postaje sve popularnija, a očekuje se da će postati važan faktor u SEO-u u 2023. godini. Vizualna pretraga omogućuje korisnicima da pretražuju slike i pronalaze relevantan sadržaj. Korištenje meta podataka i ALT atributa na slikama može pomoći u poboljšanju rangiranja u vizualnoj pretrazi.

  1. Optimizacija za glasovnu pretragu

Glasovna pretraga postaje sve popularnija, a očekuje se da će postati važna u SEO-u u 2023. godini. Optimizacija za glasovnu pretragu zahtijeva drugačiji pristup nego optimizacija za tekstualnu pretragu. Ključne riječi moraju biti formulirane u prirodnom jeziku, a sadržaj mora biti organiziran u skladu s temom.

  1. Lokalna optimizacija

Lokalna optimizacija postaje sve važnija u SEO-u, a očekuje se da će se trend nastaviti u 2023. godini. Lokalna optimizacija podrazumijeva optimizaciju web stranice za lokalnu tražilicu, što može pomoći u privlačenju lokalne publike. Korištenje relevantnih ključnih riječi, pružanje lokalnih adresa i telefonskih brojeva, kao i stvaranje Google My Business profila, može pomoći u poboljšanju rangiranja u lokalnoj tražilici.

  1. Sigurnost web stranica

Sigurnost web stranica postaje sve važnija u SEO-u, a očekuje se da će postati još važnija u 2023. godini. Google već koristi HTTPS kao signal za rangiranje u tražilicama, a očekuje se da će se to nastaviti. Također se preporučuje korištenje sigurnosnih protokola poput SSL certifikata kako bi se osigurala sigurnost podataka korisnika.

  1. Korištenje chatbota

Korištenje chatbota postaje sve popularnije, a očekuje se da će postati važan faktor u SEO-u u 2023. godini. Chatboti mogu poboljšati korisničko iskustvo na web stranici i pomoći u poboljšanju vremena provedenog na stranici. Također mogu pomoći u odgovoru na pitanja korisnika i poboljšanju konverzija.

Influencer marketing

Influencer marketing

Digitalni marketing nije jedinstvena cjelina – to je složena međuigra SEO-a, oglasa, društvenih medija, marketinga putem e-pošte i utjecajnog marketinga. Izrada ovog mozaika zahtijeva pristup prilagođen različitim klijentima i različitim ciljevima. Saznajte kako...

Kako do više konverzija na web stranici?

Kako do više konverzija na web stranici?

Posjeti web stranici sami po sebi nemaju značaj osim ako posjetitelji ne poduzmu nešto. Konverzije, u rasponu od kupnje do prijave za newsletter ili ispunjavanja obrasca za kontakt, željeni su rezultati koji doista pokreću vašu online prisutnost. Stoga, donosimo...

Redizajn web stranica

Redizajn web stranica

U ovom blog članku Vam donosimo informacije kada i zašto je potreban redizajn web stranica. Došli ste do ključnog trenutka u kojem ste prepoznali potrebu za redizajnom web stranice. Ova odluka često proizlazi iz uvjerljivih razloga, niza identificiranih bolnih točaka...

Zaštita WordPress stranica

Zaštita WordPress stranica

U krajoliku mrežne prisutnosti koji se stalno razvija, WordPress je najpoželjniji izbor, pokretajući više od polovice svih web stranica na internetu. Ipak, ova popularnost također privlači neželjenu pozornost kibernetičkih kriminalaca, čineći Wordpress stranice...

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

Upoznajte ChatGPT i načine kako ga iskoristiti za SEO optimizaciju. Vjerojatno vam nisu strani pojam i nevjerojatan alat, ChatGPT. Od svog debija 30. studenog 2022. oborio je rekorde na tržištu. U samo pet dana privukla je više od milijun korisnika i tako postala...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This