fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Održavanje weba » Kako poboljšati korisničko iskustvo?

Kako poboljšati korisničko iskustvo?

Korisničko iskustvo (eng. user experience ili UX) predstavlja ključni faktor koji utječe na to hoće li vaši posjetitelji ostati na vašoj web stranici ili će otići negdje drugdje.
Autor: Blue Bear
Objavljeno: 30. ožujka. 2023.
Oznake: Web stranica

Korisničko iskustvo (eng. user experience ili UX) predstavlja ključni faktor koji utječe na to hoće li vaši posjetitelji ostati na vašoj web stranici ili će otići negdje drugdje. Ako vaša stranica nije jednostavna za korištenje, neće se brzo učitavati ili se ne prikazuje ispravno na različitim uređajima, vaši posjetitelji će imati loše iskustvo i brzo će otići.

Savjeti

Kako biste poboljšali korisničko iskustvo na vašoj web stranici, ovdje su neki korisni savjeti:

  1. Učinite stranicu jednostavnom za navigaciju – Organizirajte svoju stranicu tako da se korisnici lako mogu kretati kroz nju. Uključite jasne navigacijske trake koje će korisnicima pomoći u pronalaženju onoga što traže. Također, važno je da linkovi i gumbi budu veliki i vidljivi kako bi se korisnici mogli lako kretati po vašoj stranici.
  2. Brzo učitavanje stranice – Niko ne voli čekati da se stranica učita. Učitavanje stranice treba trajati manje od tri sekunde. Postoje mnoge stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali brzinu vaše stranice, kao što su smanjivanje veličine slika, minimiziranje CSS i JavaScript datoteka i upotreba brzog i pouzdanog web hostinga.
  3. Odaberite responsivni dizajn – S obzirom na to da sve više ljudi koristi mobilne uređaje za pregledavanje web stranica, važno je da vaša stranica izgleda dobro i na manjim ekranima. Odaberite responsivni dizajn koji se prilagođava veličini ekrana kako bi vaša stranica bila jednako dostupna i lako čitljiva na svim uređajima.
  4. Olakšajte proces kupovine – Ako vaša stranica služi kao web shop, važno je da olakšate proces kupovine svojim korisnicima. Uključite jasne slike i opise proizvoda, omogućite jednostavno dodavanje proizvoda u košaricu i brzo i sigurno plaćanje.
  5. Redovno ažurirajte svoju stranicu – Važno je redovito ažurirati sadržaj na vašoj stranici kako bi korisnici uvijek imali svježe informacije. Također, ažuriranje vaše stranice pomaže u izgradnji pozitivnog korisničkog iskustva.

Niste sigurni kako poboljšati korisničko iskustvo na Vašoj web stranici? Kontaktirajte nas.

Influencer marketing

Influencer marketing

Digitalni marketing nije jedinstvena cjelina – to je složena međuigra SEO-a, oglasa, društvenih medija, marketinga putem e-pošte i utjecajnog marketinga. Izrada ovog mozaika zahtijeva pristup prilagođen različitim klijentima i različitim ciljevima. Saznajte kako...

Kako do više konverzija na web stranici?

Kako do više konverzija na web stranici?

Posjeti web stranici sami po sebi nemaju značaj osim ako posjetitelji ne poduzmu nešto. Konverzije, u rasponu od kupnje do prijave za newsletter ili ispunjavanja obrasca za kontakt, željeni su rezultati koji doista pokreću vašu online prisutnost. Stoga, donosimo...

Redizajn web stranica

Redizajn web stranica

U ovom blog članku Vam donosimo informacije kada i zašto je potreban redizajn web stranica. Došli ste do ključnog trenutka u kojem ste prepoznali potrebu za redizajnom web stranice. Ova odluka često proizlazi iz uvjerljivih razloga, niza identificiranih bolnih točaka...

Zaštita WordPress stranica

Zaštita WordPress stranica

U krajoliku mrežne prisutnosti koji se stalno razvija, WordPress je najpoželjniji izbor, pokretajući više od polovice svih web stranica na internetu. Ipak, ova popularnost također privlači neželjenu pozornost kibernetičkih kriminalaca, čineći Wordpress stranice...

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

Upoznajte ChatGPT i načine kako ga iskoristiti za SEO optimizaciju. Vjerojatno vam nisu strani pojam i nevjerojatan alat, ChatGPT. Od svog debija 30. studenog 2022. oborio je rekorde na tržištu. U samo pet dana privukla je više od milijun korisnika i tako postala...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This