fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » Responzivni web dizajn

Responzivni web dizajn

Web stranica, Web trgovina

Responzivni web dizajn

Kao što većina nas zna, danas gotovo svatko ima mobilni uređaj, tablet ili neki drugi uređaj s kojim se povezuje na internet. Često želimo posjetiti web stranicu, ali ako se ne prikazuje pravilno na našem uređaju, vrlo brzo se vraćamo na tražilicu i tražimo neku drugu web stranicu. To je trenutak kada postaje jasno koliko je važno da vaša web stranica bude prilagođena za prikaz na svim uređajima. Upravo zato, responsivni dizajn postaje sve popularniji način dizajniranja web stranica.

Što je responsivni dizajn?

Responsivni dizajn je pristup dizajnu web stranica koji se fokusira na prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti web stranice za prikaz na različitim uređajima s različitim veličinama zaslona. To znači da će se vaša web stranica automatski prilagoditi veličini ekrana na kojem se prikazuje, čineći ga jednako lako preglednim i funkcionalnim na mobilnim uređajima, tabletima i računalima.

Zašto je responsivni dizajn važan?

Postoji nekoliko razloga zašto bi vaša web stranica trebala imati responsivni dizajn. Prvo, danas gotovo svi koriste mobilne uređaje za pregledavanje web stranica. Ako vaša web stranica nije prilagođena za prikaz na mobilnim uređajima, gubit ćete posjetitelje i potencijalne kupce. Drugo, Google je nedavno objavio da će se preferirati web stranice s responsivnim dizajnom u svojim rezultatima pretraživanja. To znači da će web stranice s responsivnim dizajnom imati bolju poziciju u tražilicama, što će dovesti do većeg broja posjetitelja na vašoj stranici.

Kako izraditi responsivni dizajn?

Postoji nekoliko načina za izradu responsivnog dizajna. Najbolje rješenje je angažirati profesionalnog web dizajnera koji će izraditi prilagođeni dizajn za vašu web stranicu. Međutim, postoje i gotove platforme za izradu responsivnih web stranica, poput WordPressa ili Wixa. U tim platformama možete odabrati između različitih predložaka koji su već prilagođeni za prikaz na različitim uređajima.

Kako provjeriti je li vaša web stranica responsivna?

Postoji nekoliko alata koji vam mogu pomoći da provjerite je li vaša web stranica responsivna. Googleov alat “Mobile-Friendly Test” jedan je od najpopularnijih alata.

Za kraj, vrijedi napomenuti da je responsive web dizajn danas neizbježan za uspješno poslovanje na webu. Mobilni uređaji postaju sve popularniji, a pretraživanje putem mobitela i tableta prevladava nad desktopom. Stoga je ključno da vaša web stranica bude prilagođena svim uređajima i omogućava optimalno iskustvo korisnicima bez obzira na to gdje se nalaze i kojim uređajem pristupaju vašoj stranici.

Nadamo se da vam je ovaj članak pružio korisne informacije o responsive web dizajnu i zašto je važno implementirati ga u svoju web stranicu. Ako trebate pomoć u izradi ili poboljšanju svoje web stranice, kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći!

Usluge:

  • Izrada web stranica
  • Izrada web trgovina
  • Izrada web aplikacija
  • Izrada desktop aplikacija
  • Izrada mobilnih aplikacija
  • Web hosting
  • SEO optimizacija
  • Digitalni marketing
  • Grafički dizajn
  • Održavanje weba
Prednosti web stranice

Prednosti web stranice

Web stranice su postale neizostavan dio modernog poslovanja. Gotovo svaka tvrtka, neovisno o veličini i industriji, ima svoju web stranicu.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This