fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » Popularni trendovi u web dizajnu

Popularni trendovi u web dizajnu

Web stranica, Web trgovina

Popularni trendovi u web dizajnu

Web dizajn je nešto što se stalno mijenja i evoluira, a kako se tehnologija razvija, tako se mijenjaju i trendovi u dizajnu. Ako ste vlasnik web stranice ili razmišljate o stvaranju jedne, važno je da pratite aktualne trendove kako biste bili konkurentni i privlačni svojim korisnicima. U ovom članku, istražujemo neke od najpopularnijih trendova u web dizajnu u Hrvatskoj, i kako ih možete primijeniti na svoju web stranicu.

Popularni trendovi u web dizajnu koji će oblikovati vašu online prisutnost

 1. Minimalistički dizajn

Minimalistički dizajn je već nekoliko godina popularan, a vjeruje se da će i dalje biti jedan od najpopularnijih trendova u budućnosti. U ovom dizajnu, naglasak je na minimalizmu, s jednostavnim bojama, tipografijom i elementima. Minimalistički dizajn se fokusira na sadržaj, a ne na efekte i animacije.

 1. Mračni način rada

Mračni način rada postao je sve popularniji posljednjih nekoliko godina, a mnogi korisnici ga preferiraju jer smanjuje zamor očiju. Ovaj trend također stvara dramatičan efekt, te može biti izvrsna opcija za web stranice koje se bave umjetničkim sadržajima ili proizvodima koji su vizualno impresivni.

 1. Custom ilustracije

Custom ilustracije su sve popularnije u web dizajnu, jer daju web stranicama jedinstveni izgled i osjećaj. Ove ilustracije mogu biti bilo što, od jednostavnih skica do složenih crteža, a mogu se koristiti za izradu cijele web stranice ili samo za pojedine sekcije. Custom ilustracije pomažu u stvaranju osjećaja autentičnosti i povezanosti s korisnicima.

 1. Animacije

Animacije su uvijek bile popularne u web dizajnu, ali u posljednjih nekoliko godina postale su sve sofisticiranije. Sada se mogu koristiti za stvaranje interaktivnih elemenata na web stranici, što poboljšava korisničko iskustvo. Animacije mogu također biti jednostavne, kao što je hover efekt na gumbu, ili složene, poput animiranih pozadina.

 1. Gradijenti

Gradijenti su se vratili u velikom stilu u posljednjih nekoliko godina, a mnogi dizajneri ih smatraju jednim od najvažnijih trendova u web dizajnu. Gradijenti se mogu primijeniti na različite načine, od pozadina do tipografije

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Prednosti web stranice

Prednosti web stranice

Web stranice su postale neizostavan dio modernog poslovanja. Gotovo svaka tvrtka, neovisno o veličini i industriji, ima svoju web stranicu.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This