fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » SEO optimizacija » Backlinkovi u SEO-u

Backlinkovi u SEO-u

Dobrodošli u svijet SEO-a! Ako se bavite optimizacijom svoje web stranice, sigurno ste čuli za backlinkove. No, što su zapravo backlinkovi i kako utječu na SEO? U ovom članku ćemo vam sve objasniti.
Autor: Blue Bear
Objavljeno: 05. svibnja. 2023.
Kategorija: SEO optimizacija
Oznake: Joomla | Wordpress

Dobrodošli u svijet SEO-a! Ako se bavite optimizacijom svoje web stranice, sigurno ste čuli za backlinkove. No, što su zapravo backlinkovi i kako utječu na SEO? U ovom članku ćemo vam sve objasniti.

Što su backlinkovi?

Backlinkovi, ili povratni linkovi, su veze koje vode s drugih web stranica na vašu web stranicu. Drugim riječima, kada druga web stranica postavi link na vašu stranicu, to se računa kao backlink. Zašto su backlinkovi važni? Google i druge tražilice koriste backlinkove kao jedan od kriterija za rangiranje web stranica u rezultatima pretraživanja.

Kako funkcioniraju backlinkovi?

Kako to funkcionira? Pretpostavimo da tražilica pretražuje web stranice na temu “povijest umjetnosti”. Ako vaša web stranica ima mnogo kvalitetnih backlinkova s drugih web stranica koje se također bave poviješću umjetnosti, Google će pretpostaviti da je vaša stranica relevantna i autoritativna za tu temu. To će pomoći vašoj web stranici da se rangira više u rezultatima pretraživanja.

Kvaliteta je važna

No, ne svi backlinkovi jednaki. Kvaliteta backlinkova je također važna. Backlinkovi s web stranica koje su relevantne za vašu temu i imaju visok autoritet su puno važniji od backlinkova s web stranica koje nemaju nikakve veze s vašom temom ili koje imaju nizak autoritet. Što je veći autoritet web stranice koja postavlja link na vašu stranicu, to će taj backlink biti vrijedniji za SEO.

Kako možete dobiti kvalitetne backlinkove za svoju web stranicu i koju ulogu igraju backlinkovi u SEO-u? Postoji nekoliko strategija koje možete koristiti. Jedna je izrada kvalitetnog sadržaja koji će drugi željeti podijeliti i linkati. Možete također razmijeniti linkove s drugim web stranicama koje su relevantne za vašu temu ili surađivati s influencerima koji će podijeliti vaš sadržaj sa svojim publikama.

No, postoji i tamna strana backlinkova. Kupovanje backlinkova ili pokušaji manipulacije s backlinkovima mogu dovesti do kazni od tražilica ili čak do trajnog gubitka rangiranja u rezultatima pretraživanja. Zato uvijek trebate biti oprezni i koristiti samo etičke strategije za stjecanje backlinkova.

Zaključak

U zaključku, backlinkovi su važan faktor za SEO vaše web stranice. Kvalitetni backlinkovi s relevantnih web stranica s visokim autoritetom mogu pomoći vašoj stranici da se rangira bolje u rezultatima pretraživanja. Backlinkovi u SEO-u igraju veliku ulogu, stoga obratite posebnu pozornost na njih.

Influencer marketing

Influencer marketing

Digitalni marketing nije jedinstvena cjelina – to je složena međuigra SEO-a, oglasa, društvenih medija, marketinga putem e-pošte i utjecajnog marketinga. Izrada ovog mozaika zahtijeva pristup prilagođen različitim klijentima i različitim ciljevima. Saznajte kako...

Kako do više konverzija na web stranici?

Kako do više konverzija na web stranici?

Posjeti web stranici sami po sebi nemaju značaj osim ako posjetitelji ne poduzmu nešto. Konverzije, u rasponu od kupnje do prijave za newsletter ili ispunjavanja obrasca za kontakt, željeni su rezultati koji doista pokreću vašu online prisutnost. Stoga, donosimo...

Redizajn web stranica

Redizajn web stranica

U ovom blog članku Vam donosimo informacije kada i zašto je potreban redizajn web stranica. Došli ste do ključnog trenutka u kojem ste prepoznali potrebu za redizajnom web stranice. Ova odluka često proizlazi iz uvjerljivih razloga, niza identificiranih bolnih točaka...

Zaštita WordPress stranica

Zaštita WordPress stranica

U krajoliku mrežne prisutnosti koji se stalno razvija, WordPress je najpoželjniji izbor, pokretajući više od polovice svih web stranica na internetu. Ipak, ova popularnost također privlači neželjenu pozornost kibernetičkih kriminalaca, čineći Wordpress stranice...

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

Upoznajte ChatGPT i načine kako ga iskoristiti za SEO optimizaciju. Vjerojatno vam nisu strani pojam i nevjerojatan alat, ChatGPT. Od svog debija 30. studenog 2022. oborio je rekorde na tržištu. U samo pet dana privukla je više od milijun korisnika i tako postala...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This