fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » SEO optimizacija » Backlinkovi u SEO-u

Backlinkovi u SEO-u

SEO optimizacija

Backlinkovi u SEO-u

Dobrodošli u svijet SEO-a! Ako se bavite optimizacijom svoje web stranice, sigurno ste čuli za backlinkove. No, što su zapravo backlinkovi i kako utječu na SEO? U ovom članku ćemo vam sve objasniti.

Što su backlinkovi?

Backlinkovi, ili povratni linkovi, su veze koje vode s drugih web stranica na vašu web stranicu. Drugim riječima, kada druga web stranica postavi link na vašu stranicu, to se računa kao backlink. Zašto su backlinkovi važni? Google i druge tražilice koriste backlinkove kao jedan od kriterija za rangiranje web stranica u rezultatima pretraživanja.

Kako funkcioniraju backlinkovi?

Kako to funkcionira? Pretpostavimo da tražilica pretražuje web stranice na temu “povijest umjetnosti”. Ako vaša web stranica ima mnogo kvalitetnih backlinkova s drugih web stranica koje se također bave poviješću umjetnosti, Google će pretpostaviti da je vaša stranica relevantna i autoritativna za tu temu. To će pomoći vašoj web stranici da se rangira više u rezultatima pretraživanja.

Kvaliteta je važna

No, ne svi backlinkovi jednaki. Kvaliteta backlinkova je također važna. Backlinkovi s web stranica koje su relevantne za vašu temu i imaju visok autoritet su puno važniji od backlinkova s web stranica koje nemaju nikakve veze s vašom temom ili koje imaju nizak autoritet. Što je veći autoritet web stranice koja postavlja link na vašu stranicu, to će taj backlink biti vrijedniji za SEO.

Kako možete dobiti kvalitetne backlinkove za svoju web stranicu i koju ulogu igraju backlinkovi u SEO-u? Postoji nekoliko strategija koje možete koristiti. Jedna je izrada kvalitetnog sadržaja koji će drugi željeti podijeliti i linkati. Možete također razmijeniti linkove s drugim web stranicama koje su relevantne za vašu temu ili surađivati s influencerima koji će podijeliti vaš sadržaj sa svojim publikama.

No, postoji i tamna strana backlinkova. Kupovanje backlinkova ili pokušaji manipulacije s backlinkovima mogu dovesti do kazni od tražilica ili čak do trajnog gubitka rangiranja u rezultatima pretraživanja. Zato uvijek trebate biti oprezni i koristiti samo etičke strategije za stjecanje backlinkova.

Zaključak

U zaključku, backlinkovi su važan faktor za SEO vaše web stranice. Kvalitetni backlinkovi s relevantnih web stranica s visokim autoritetom mogu pomoći vašoj stranici da se rangira bolje u rezultatima pretraživanja. Backlinkovi u SEO-u igraju veliku ulogu, stoga obratite posebnu pozornost na njih.

Usluge:

  • Izrada web stranica
  • Izrada web trgovina
  • Izrada web aplikacija
  • Izrada desktop aplikacija
  • Izrada mobilnih aplikacija
  • Web hosting
  • SEO optimizacija
  • Digitalni marketing
  • Grafički dizajn
  • Održavanje weba
Moć lokalnog SEO-a

Moć lokalnog SEO-a

U današnjem digitalnom dobu, lokalni SEO postao je vitalna strategija za tvrtke koje ciljaju određena geografska područja.

Kako postaviti najbolji URL?

Kako postaviti najbolji URL?

URL (Uniform Resource Locator) je važan dio vaše web stranice jer služi kao adresa koja omogućava korisnicima da pristupe vašoj stranici.

Najnoviji SEO trendovi za pratiti u 2023. godini

Najnoviji SEO trendovi za pratiti u 2023. godini

Svake godine se pojavljuju novi trendovi u području SEO-a koji mijenjaju način na koji se optimiziraju web stranice za tražilice. Kako se bliži 2023. godina, vrijedi razmotriti koji će se trendovi pojaviti i kako se možete prilagoditi promjenama koje dolaze.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This