fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » Kako izgraditi uspješan blog koristeći WordPress

Kako izgraditi uspješan blog koristeći WordPress

Dobrodošli natrag na naš blog! Danas ćemo istražiti korake za izgradnju uspješnog bloga koristeći popularnu platformu za upravljanje sadržajem - WordPress.
Autor: Blue Bear
Objavljeno: 26. svibnja. 2023.
Kategorija: Web stranica
Oznake: Wordpress

Uvod:

Dobrodošli natrag na naš blog! Danas ćemo istražiti korake za izgradnju uspješnog bloga koristeći popularnu platformu za upravljanje sadržajem – WordPress. Bloganje je postalo jedan od najpopularnijih načina dijeljenja ideja, informacija i iskustava s publikom diljem svijeta. Sada je pravo vrijeme da iskoristite prednosti WordPressa i pokrenete vlastiti blog koji će se istaknuti u mnoštvu. U ovom članku, koristit ćemo brojke, statistike, naslove i komentare kako bismo vam pomogli u postizanju uspjeha.

Koraci:

  1. Odabir domene – Kada pokrećete blog, prvi korak je odabrati domenu koja odražava identitet i svrhu vašeg bloga. Prema istraživanjima, blogovi s kraćim i pamtljivijim domenama imaju tendenciju privlačenja većeg broja posjetitelja. Također, koristite ključne riječi relevantne za temu vašeg bloga kako biste poboljšali SEO i vidljivost na tražilicama.
  2. Hosting – Dobar hosting pruža brzinu, pouzdanost i sigurnost vaše web stranice. Prema anketama, 40% korisnika napusti web stranicu ako se učitava dulje od 3 sekunde. Stoga, odaberite pouzdanog hosting pružatelja koji nudi brze servere i 24/7 tehničku podršku. Neke popularne opcije su Bluehost, SiteGround i HostGator.
  3. Instalacija WordPressa – Jedna od najvećih prednosti WordPressa je jednostavnost instalacije. Statistike pokazuju da WordPress pokreće 39,6% svih web stranica na internetu. Većina hosting pružatelja nudi jednokliknu instalaciju WordPressa putem upravljačke ploče. Nakon instalacije, prilagodite postavke prema svojim preferencijama i započnite s izgradnjom sadržaja.
  4. Odabir teme – WordPress nudi širok izbor tema koje vam omogućavaju da prilagodite izgled vašeg bloga. Prema istraživanjima, 94% korisnika ocjenjuje dizajn web stranice kao ključni faktor za povjerenje u sadržaj. Odaberite temu koja odgovara vašoj industriji i vizualnim preferencijama. Popularne teme uključuju Astra, GeneratePress i Divi. Prilagodba teme također je važna da biste stvorili jedinstven izgled. Dodajte svoj logotip, prilagodite boje, fontove i postavke dizajna kako biste se istaknuli u mnoštvu.
  5. Izrada sadržaja – Kvalitetan sadržaj je srž svakog uspješnog bloga. Prema istraživanjima, blogovi s više od 16 postova mjesečno privlače više posjeta. Napišite originalne, informativne i relevantne članke koji će zainteresirati vašu ciljnu publiku. Također, koristite atraktivne naslove i podnaslove kako biste privukli čitatelje i olakšali preglednost sadržaja.
  6. Promocija – Nije dovoljno samo stvoriti sjajan sadržaj – trebate ga i promovirati. Upotrijebite društvene medije kao što su Facebook, Twitter i Instagram za dijeljenje vaših članaka i privlačenje novih čitatelja. Također, razmislite o suradnji s drugim blogerima ili gostujućim pisanjem na drugim web stranicama kako biste povećali svoju vidljivost.
  7. Interakcija s čitateljima – Angažman s vašim čitateljima je ključan za izgradnju lojalne publike. Odgovorite na komentare i povratne informacije, postavljajte pitanja i potičite dijalog. Također, razmotrite mogućnost slanja newslettera kako biste redovito obavještavali svoje čitatelje o novim člancima i ažuriranjima.

Zaključak:

Pokretanje uspješnog bloga koristeći WordPress zahtijeva pažljivo planiranje, izvršenje i dosljednost. Kroz ovaj članak, istaknuli smo važne korake poput odabira domene, hostinga, instalacije WordPressa, odabira teme, izrade sadržaja, promocije i interakcije s čitateljima. Zapamtite, uspjeh bloga dolazi s vremenom i predanošću. Slijedite ove korake, prilagodite ih svojim potrebama i uživajte u procesu stvaranja i dijeljenja vaših priča i znanja s publikom diljem svijeta. Sretno s izgradnjom vašeg bloga i neka vas WordPress vodi ka uspjehu!

Influencer marketing

Influencer marketing

Digitalni marketing nije jedinstvena cjelina – to je složena međuigra SEO-a, oglasa, društvenih medija, marketinga putem e-pošte i utjecajnog marketinga. Izrada ovog mozaika zahtijeva pristup prilagođen različitim klijentima i različitim ciljevima. Saznajte kako...

Kako do više konverzija na web stranici?

Kako do više konverzija na web stranici?

Posjeti web stranici sami po sebi nemaju značaj osim ako posjetitelji ne poduzmu nešto. Konverzije, u rasponu od kupnje do prijave za newsletter ili ispunjavanja obrasca za kontakt, željeni su rezultati koji doista pokreću vašu online prisutnost. Stoga, donosimo...

Redizajn web stranica

Redizajn web stranica

U ovom blog članku Vam donosimo informacije kada i zašto je potreban redizajn web stranica. Došli ste do ključnog trenutka u kojem ste prepoznali potrebu za redizajnom web stranice. Ova odluka često proizlazi iz uvjerljivih razloga, niza identificiranih bolnih točaka...

Zaštita WordPress stranica

Zaštita WordPress stranica

U krajoliku mrežne prisutnosti koji se stalno razvija, WordPress je najpoželjniji izbor, pokretajući više od polovice svih web stranica na internetu. Ipak, ova popularnost također privlači neželjenu pozornost kibernetičkih kriminalaca, čineći Wordpress stranice...

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

Upoznajte ChatGPT i načine kako ga iskoristiti za SEO optimizaciju. Vjerojatno vam nisu strani pojam i nevjerojatan alat, ChatGPT. Od svog debija 30. studenog 2022. oborio je rekorde na tržištu. U samo pet dana privukla je više od milijun korisnika i tako postala...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This