fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » Kako izgraditi uspješan blog koristeći WordPress

Kako izgraditi uspješan blog koristeći WordPress

Web stranica

Kako izgraditi uspješan blog

Uvod:

Dobrodošli natrag na naš blog! Danas ćemo istražiti korake za izgradnju uspješnog bloga koristeći popularnu platformu za upravljanje sadržajem – WordPress. Bloganje je postalo jedan od najpopularnijih načina dijeljenja ideja, informacija i iskustava s publikom diljem svijeta. Sada je pravo vrijeme da iskoristite prednosti WordPressa i pokrenete vlastiti blog koji će se istaknuti u mnoštvu. U ovom članku, koristit ćemo brojke, statistike, naslove i komentare kako bismo vam pomogli u postizanju uspjeha.

Koraci:

 1. Odabir domene – Kada pokrećete blog, prvi korak je odabrati domenu koja odražava identitet i svrhu vašeg bloga. Prema istraživanjima, blogovi s kraćim i pamtljivijim domenama imaju tendenciju privlačenja većeg broja posjetitelja. Također, koristite ključne riječi relevantne za temu vašeg bloga kako biste poboljšali SEO i vidljivost na tražilicama.
 2. Hosting – Dobar hosting pruža brzinu, pouzdanost i sigurnost vaše web stranice. Prema anketama, 40% korisnika napusti web stranicu ako se učitava dulje od 3 sekunde. Stoga, odaberite pouzdanog hosting pružatelja koji nudi brze servere i 24/7 tehničku podršku. Neke popularne opcije su Bluehost, SiteGround i HostGator.
 3. Instalacija WordPressa – Jedna od najvećih prednosti WordPressa je jednostavnost instalacije. Statistike pokazuju da WordPress pokreće 39,6% svih web stranica na internetu. Većina hosting pružatelja nudi jednokliknu instalaciju WordPressa putem upravljačke ploče. Nakon instalacije, prilagodite postavke prema svojim preferencijama i započnite s izgradnjom sadržaja.
 4. Odabir teme – WordPress nudi širok izbor tema koje vam omogućavaju da prilagodite izgled vašeg bloga. Prema istraživanjima, 94% korisnika ocjenjuje dizajn web stranice kao ključni faktor za povjerenje u sadržaj. Odaberite temu koja odgovara vašoj industriji i vizualnim preferencijama. Popularne teme uključuju Astra, GeneratePress i Divi. Prilagodba teme također je važna da biste stvorili jedinstven izgled. Dodajte svoj logotip, prilagodite boje, fontove i postavke dizajna kako biste se istaknuli u mnoštvu.
 5. Izrada sadržaja – Kvalitetan sadržaj je srž svakog uspješnog bloga. Prema istraživanjima, blogovi s više od 16 postova mjesečno privlače više posjeta. Napišite originalne, informativne i relevantne članke koji će zainteresirati vašu ciljnu publiku. Također, koristite atraktivne naslove i podnaslove kako biste privukli čitatelje i olakšali preglednost sadržaja.
 6. Promocija – Nije dovoljno samo stvoriti sjajan sadržaj – trebate ga i promovirati. Upotrijebite društvene medije kao što su Facebook, Twitter i Instagram za dijeljenje vaših članaka i privlačenje novih čitatelja. Također, razmislite o suradnji s drugim blogerima ili gostujućim pisanjem na drugim web stranicama kako biste povećali svoju vidljivost.
 7. Interakcija s čitateljima – Angažman s vašim čitateljima je ključan za izgradnju lojalne publike. Odgovorite na komentare i povratne informacije, postavljajte pitanja i potičite dijalog. Također, razmotrite mogućnost slanja newslettera kako biste redovito obavještavali svoje čitatelje o novim člancima i ažuriranjima.

Zaključak:

Pokretanje uspješnog bloga koristeći WordPress zahtijeva pažljivo planiranje, izvršenje i dosljednost. Kroz ovaj članak, istaknuli smo važne korake poput odabira domene, hostinga, instalacije WordPressa, odabira teme, izrade sadržaja, promocije i interakcije s čitateljima. Zapamtite, uspjeh bloga dolazi s vremenom i predanošću. Slijedite ove korake, prilagodite ih svojim potrebama i uživajte u procesu stvaranja i dijeljenja vaših priča i znanja s publikom diljem svijeta. Sretno s izgradnjom vašeg bloga i neka vas WordPress vodi ka uspjehu!

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Prednosti web stranice

Prednosti web stranice

Web stranice su postale neizostavan dio modernog poslovanja. Gotovo svaka tvrtka, neovisno o veličini i industriji, ima svoju web stranicu.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This