fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » SEO optimizacija » Kako postaviti najbolji URL?

Kako postaviti najbolji URL?

URL (Uniform Resource Locator) je važan dio vaše web stranice jer služi kao adresa koja omogućava korisnicima da pristupe vašoj stranici.
Autor: Blue Bear
Objavljeno: 10. svibnja. 2023.
Kategorija: SEO optimizacija
Oznake: Web stranica

URL (Uniform Resource Locator) je važan dio vaše web stranice jer služi kao adresa koja omogućava korisnicima da pristupe vašoj stranici. Postavljanje najboljeg URL-a može značajno utjecati na uspjeh vaše web stranice u smislu pretraživanja, ali i korisničkog iskustva. U ovom članku, razmotrit ćemo neke najbolje prakse za postavljanje najboljeg URL-a za vašu web stranicu.

  1. Jednostavnost – Vaš URL treba biti jednostavan i lako razumljiv. Korisnici će se lakše snaći ako je vaš URL kratko i opisuje sadržaj stranice. Također, jednostavnost URL-a olakšava pretraživačima da indeksiraju i prikažu vašu stranicu u relevantnim pretragama.
  2. Keywords – Ključne riječi koje su povezane s sadržajem stranice mogu se uključiti u URL kako bi se poboljšalo rangiranje stranice u pretraživanju. Međutim, važno je ne pretjerivati s upotrebom ključnih riječi, jer pretraga na temelju ključnih riječi može dovesti do kazni za pretragu.
  3. Razumljivost – URL bi trebao biti razumljiv i informativan. To znači da korisnici mogu shvatiti što mogu očekivati ​​na stranici samo čitajući URL.
  4. Korištenje crtica umjesto underscorea – Crte su standardni način razdvajanja riječi u URL-u. Kad god je to moguće, koristite crte umjesto podcrtavanja kako bi vaš URL bio čitljiviji.
  5. Izbjegavanje značajki i specijalnih znakova – Znakovi kao što su znakovi pitanja, uskličnici i druge specijalne značajke mogu dovesti do problema prilikom indeksiranja stranica. Zato ih treba izbjegavati kad god je to moguće.
  6. Koristite HTTPS – HTTPS je sigurniji protokol od HTTP-a, a Google preporučuje upotrebu HTTPS-a za sve web stranice. Stoga, uvijek biste trebali koristiti HTTPS u svom URL-u.

Zaključak

U zaključku, postavljanje najboljeg URL-a može pomoći vašoj web stranici da bude lakše dostupna i razumljiva korisnicima. Vaš URL bi trebao biti jednostavan, informativan, s ključnim riječima, ali i razumljiv. Ako se pridržavate ovih najboljih praksi, vaša će web stranica biti lakše dostupna korisnicima i poboljšati svoj rang u pretraživanju.

Influencer marketing

Influencer marketing

Digitalni marketing nije jedinstvena cjelina – to je složena međuigra SEO-a, oglasa, društvenih medija, marketinga putem e-pošte i utjecajnog marketinga. Izrada ovog mozaika zahtijeva pristup prilagođen različitim klijentima i različitim ciljevima. Saznajte kako...

Kako do više konverzija na web stranici?

Kako do više konverzija na web stranici?

Posjeti web stranici sami po sebi nemaju značaj osim ako posjetitelji ne poduzmu nešto. Konverzije, u rasponu od kupnje do prijave za newsletter ili ispunjavanja obrasca za kontakt, željeni su rezultati koji doista pokreću vašu online prisutnost. Stoga, donosimo...

Redizajn web stranica

Redizajn web stranica

U ovom blog članku Vam donosimo informacije kada i zašto je potreban redizajn web stranica. Došli ste do ključnog trenutka u kojem ste prepoznali potrebu za redizajnom web stranice. Ova odluka često proizlazi iz uvjerljivih razloga, niza identificiranih bolnih točaka...

Zaštita WordPress stranica

Zaštita WordPress stranica

U krajoliku mrežne prisutnosti koji se stalno razvija, WordPress je najpoželjniji izbor, pokretajući više od polovice svih web stranica na internetu. Ipak, ova popularnost također privlači neželjenu pozornost kibernetičkih kriminalaca, čineći Wordpress stranice...

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

Upoznajte ChatGPT i načine kako ga iskoristiti za SEO optimizaciju. Vjerojatno vam nisu strani pojam i nevjerojatan alat, ChatGPT. Od svog debija 30. studenog 2022. oborio je rekorde na tržištu. U samo pet dana privukla je više od milijun korisnika i tako postala...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This