fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » SEO optimizacija » Kako postaviti najbolji URL?

Kako postaviti najbolji URL?

SEO optimizacija

Kako postaviti najbolji URL

URL (Uniform Resource Locator) je važan dio vaše web stranice jer služi kao adresa koja omogućava korisnicima da pristupe vašoj stranici. Postavljanje najboljeg URL-a može značajno utjecati na uspjeh vaše web stranice u smislu pretraživanja, ali i korisničkog iskustva. U ovom članku, razmotrit ćemo neke najbolje prakse za postavljanje najboljeg URL-a za vašu web stranicu.

 1. Jednostavnost – Vaš URL treba biti jednostavan i lako razumljiv. Korisnici će se lakše snaći ako je vaš URL kratko i opisuje sadržaj stranice. Također, jednostavnost URL-a olakšava pretraživačima da indeksiraju i prikažu vašu stranicu u relevantnim pretragama.
 2. Keywords – Ključne riječi koje su povezane s sadržajem stranice mogu se uključiti u URL kako bi se poboljšalo rangiranje stranice u pretraživanju. Međutim, važno je ne pretjerivati s upotrebom ključnih riječi, jer pretraga na temelju ključnih riječi može dovesti do kazni za pretragu.
 3. Razumljivost – URL bi trebao biti razumljiv i informativan. To znači da korisnici mogu shvatiti što mogu očekivati ​​na stranici samo čitajući URL.
 4. Korištenje crtica umjesto underscorea – Crte su standardni način razdvajanja riječi u URL-u. Kad god je to moguće, koristite crte umjesto podcrtavanja kako bi vaš URL bio čitljiviji.
 5. Izbjegavanje značajki i specijalnih znakova – Znakovi kao što su znakovi pitanja, uskličnici i druge specijalne značajke mogu dovesti do problema prilikom indeksiranja stranica. Zato ih treba izbjegavati kad god je to moguće.
 6. Koristite HTTPS – HTTPS je sigurniji protokol od HTTP-a, a Google preporučuje upotrebu HTTPS-a za sve web stranice. Stoga, uvijek biste trebali koristiti HTTPS u svom URL-u.

Zaključak

U zaključku, postavljanje najboljeg URL-a može pomoći vašoj web stranici da bude lakše dostupna i razumljiva korisnicima. Vaš URL bi trebao biti jednostavan, informativan, s ključnim riječima, ali i razumljiv. Ako se pridržavate ovih najboljih praksi, vaša će web stranica biti lakše dostupna korisnicima i poboljšati svoj rang u pretraživanju.

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Moć lokalnog SEO-a

Moć lokalnog SEO-a

U današnjem digitalnom dobu, lokalni SEO postao je vitalna strategija za tvrtke koje ciljaju određena geografska područja.

Backlinkovi u SEO-u

Backlinkovi u SEO-u

Dobrodošli u svijet SEO-a! Ako se bavite optimizacijom svoje web stranice, sigurno ste čuli za backlinkove. No, što su zapravo backlinkovi i kako utječu na SEO? U ovom članku ćemo vam sve objasniti.

Najnoviji SEO trendovi za pratiti u 2023. godini

Najnoviji SEO trendovi za pratiti u 2023. godini

Svake godine se pojavljuju novi trendovi u području SEO-a koji mijenjaju način na koji se optimiziraju web stranice za tražilice. Kako se bliži 2023. godina, vrijedi razmotriti koji će se trendovi pojaviti i kako se možete prilagoditi promjenama koje dolaze.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This