fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web trgovina » 10 Najčešćih pogrešaka pri vođenju web trgovine

10 Najčešćih pogrešaka pri vođenju web trgovine

Web trgovina

10 Najčešćih pogrešaka pri vođenju web trgovine

Pokretanje web trgovine može biti izazovno i uzbudljivo iskustvo. Međutim, postoje neke uobičajene greške koje mnogi vlasnici web trgovina rade i koje mogu dovesti do neuspjeha. U ovom članku ćemo razgovarati o 10 najčešćih grešaka koje se mogu pojaviti prilikom pokretanja web trgovine.

10 najčešćih pogrešaka:

 1. Neodgovarajući odabir platforme – Odabir pogrešne platforme može značiti da vaša trgovina neće biti skalabilna ili da neće imati sve potrebne funkcije.
 2. Loša navigacija – Ako vaša web trgovina nema dobru navigaciju, kupci će se teško snaći i teško će pronaći ono što traže.
 3. Loša kvaliteta slika – Fotografije su vrlo važne za online kupovinu. Ako su fotografije loše kvalitete, kupci će teško procijeniti proizvod.
 4. Nepostojanje opisa proizvoda – Bez opisa proizvoda, kupci neće znati što točno kupuju.
 5. Visoka cijena – Cijene proizvoda u web trgovini trebaju biti konkurentne s drugim trgovinama na tržištu.
 6. Neuspjeh u optimizaciji za tražilice – Ako vaša trgovina nije optimizirana za tražilice, teško će se naći na prvim stranicama pretraživanja.
 7. Nedostatak sigurnosti – Ako kupci nemaju povjerenja u sigurnost vaše web trgovine, vjerojatno neće kupovati kod vas.
 8. Loša korisnička podrška – Ako kupci imaju problema s narudžbama i ne mogu dobiti pomoć od vaše korisničke podrške, vjerojatno se neće vraćati.
 9. Nedostatak raznolikosti proizvoda – Ako vaša trgovina ima samo nekoliko proizvoda, kupci će se vjerojatno brzo dosaditi.
 10. Nedostatak marketinga – Ako ne promovirate svoju web trgovinu, teško ćete privući nove kupce.

Kada pokrećete web trgovinu, važno je izbjegavati ove uobičajene greške kako biste osigurali uspjeh vaše trgovine. Ako se pridržavate najboljih praksi i konstantno radite na poboljšanju svoje trgovine, možete postići uspjeh i povećati prodaju svojih proizvoda.

Rješenje

Kako biste izbjegli neuspjeh svoje web trgovine, izbjegavajte ove 10 najčešćih grešaka i fokusirajte se na pružanje kvalitetnog iskustva za vaše kupce. Razmislite o platformi koja najbolje odgovara vašim potrebama, pobrinite se za dobru navigaciju, kvalitetne slike i opise proizvoda, konkurentne cijene, optimizaciju za tražilice, sigurnost web trgovine, pružanje dobre korisničke podrške, raznolikost proizvoda te promociju web trgovine putem različitih kanala.

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Popularni trendovi u web dizajnu

Popularni trendovi u web dizajnu

Web dizajn je nešto što se stalno mijenja i evoluira, a kako se tehnologija razvija, tako se mijenjaju i trendovi u dizajnu. Ako ste vlasnik web stranice ili razmišljate o stvaranju jedne, važno je da pratite aktualne trendove kako biste bili konkurentni i privlačni svojim korisnicima.

Minimalizam u web dizajnu

Minimalizam u web dizajnu

Jedna od najpopularnijih tema u web dizajnu danas je uporaba minimalizma. Minimalizam u web dizajnu odnosi se na korištenje jednostavnih, čistih i nenatrpanih elemenata dizajna za stvaranje web stranice koja je estetski ugodna i laka za korištenje. Trend minimalističkog dizajna posljednjih godina dobiva na popularnosti, a nije teško vidjeti zašto. U ovom ćemo članku istražiti ključne značajke minimalističkog web dizajna i prednosti usvajanja ovog pristupa.

Kako dizajnirati učinkovitu stranicu za pretvaranje posjetitelja u kupce

Kako dizajnirati učinkovitu stranicu za pretvaranje posjetitelja u kupce

Jedan od ključnih elemenata uspješnog poslovanja je pretvaranje posjetitelja web stranice u kupce. Stranica na kojoj se vrši ovaj postupak zove se “landing page”. Dizajniranje učinkovite stranice za pretvaranje posjetitelja u kupce nije jednostavno, ali slijedeći neke osnovne smjernice, možete poboljšati svoje šanse za uspjeh.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This