fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web trgovina » 10 Najčešćih pogrešaka pri vođenju web trgovine

10 Najčešćih pogrešaka pri vođenju web trgovine

Web trgovina

10 Najčešćih pogrešaka pri vođenju web trgovine

Pokretanje web trgovine može biti izazovno i uzbudljivo iskustvo. Međutim, postoje neke uobičajene greške koje mnogi vlasnici web trgovina rade i koje mogu dovesti do neuspjeha. U ovom članku ćemo razgovarati o 10 najčešćih grešaka koje se mogu pojaviti prilikom pokretanja web trgovine.

10 najčešćih pogrešaka:

 1. Neodgovarajući odabir platforme – Odabir pogrešne platforme može značiti da vaša trgovina neće biti skalabilna ili da neće imati sve potrebne funkcije.
 2. Loša navigacija – Ako vaša web trgovina nema dobru navigaciju, kupci će se teško snaći i teško će pronaći ono što traže.
 3. Loša kvaliteta slika – Fotografije su vrlo važne za online kupovinu. Ako su fotografije loše kvalitete, kupci će teško procijeniti proizvod.
 4. Nepostojanje opisa proizvoda – Bez opisa proizvoda, kupci neće znati što točno kupuju.
 5. Visoka cijena – Cijene proizvoda u web trgovini trebaju biti konkurentne s drugim trgovinama na tržištu.
 6. Neuspjeh u optimizaciji za tražilice – Ako vaša trgovina nije optimizirana za tražilice, teško će se naći na prvim stranicama pretraživanja.
 7. Nedostatak sigurnosti – Ako kupci nemaju povjerenja u sigurnost vaše web trgovine, vjerojatno neće kupovati kod vas.
 8. Loša korisnička podrška – Ako kupci imaju problema s narudžbama i ne mogu dobiti pomoć od vaše korisničke podrške, vjerojatno se neće vraćati.
 9. Nedostatak raznolikosti proizvoda – Ako vaša trgovina ima samo nekoliko proizvoda, kupci će se vjerojatno brzo dosaditi.
 10. Nedostatak marketinga – Ako ne promovirate svoju web trgovinu, teško ćete privući nove kupce.

Kada pokrećete web trgovinu, važno je izbjegavati ove uobičajene greške kako biste osigurali uspjeh vaše trgovine. Ako se pridržavate najboljih praksi i konstantno radite na poboljšanju svoje trgovine, možete postići uspjeh i povećati prodaju svojih proizvoda.

Rješenje

Kako biste izbjegli neuspjeh svoje web trgovine, izbjegavajte ove 10 najčešćih grešaka i fokusirajte se na pružanje kvalitetnog iskustva za vaše kupce. Razmislite o platformi koja najbolje odgovara vašim potrebama, pobrinite se za dobru navigaciju, kvalitetne slike i opise proizvoda, konkurentne cijene, optimizaciju za tražilice, sigurnost web trgovine, pružanje dobre korisničke podrške, raznolikost proizvoda te promociju web trgovine putem različitih kanala.

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Responzivni web dizajn

Responzivni web dizajn

Kao što većina nas zna, danas gotovo svatko ima mobilni uređaj, tablet ili neki drugi uređaj s kojim se povezuje na internet. Često želimo posjetiti web stranicu, ali ako se ne prikazuje pravilno na našem uređaju, vrlo brzo se vraćamo na tražilicu i tražimo neku drugu...

Shopify

Shopify

Razmišljate o pokretanju online trgovine, ali ne znate odakle početi? Ne tražite dalje od Shopifyja! Shopify je sveobuhvatna platforma za e-trgovinu koja olakšava pokretanje, rast i upravljanje vašom internetskom trgovinom. Uz Shopify možete birati između stotina...

Woocommerce

Woocommerce

Razmišljate li o pokretanju online trgovine? Ako je tako, vjerojatno ste čuli za WooCommerce, jednu od najpopularnijih platformi za e-trgovinu. U ovom postu na blogu pobliže ćemo pogledati što je WooCommerce, kako funkcionira i zašto bi mogao biti pravi izbor za vašu...

ciljevi

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This