fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » WordPress Zašto Ga Koristiti

WordPress Zašto Ga Koristiti

WordPress je najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem (CMS) na svijetu, a koristi ga preko 40% svih web stranica na internetu. Njegova popularnost nije slučajnost – kombinira jednostavnost upotrebe, fleksibilnost i moćne značajke koje ga čine idealnim rješenjem za sve vrste web stranica, od osobnih blogova do složenih poslovnih portala.
Autor: Gabrijel Matanović
Objavljeno: 06. srpnja. 2024.
Kategorija: Web stranica
Oznake: CMS | Digitalna transformacija | Digitalni marketing | poslovanje | Web stranica | Wordpress | Zelena tranzicija

WordPress je najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem (CMS) na svijetu, a koristi ga preko 40% svih web stranica na internetu. Njegova popularnost nije slučajnost – kombinira jednostavnost upotrebe, fleksibilnost i moćne značajke koje ga čine idealnim rješenjem za sve vrste web stranica, od osobnih blogova do složenih poslovnih portala.

Wordpress zašto ga koristiti

Povijest WordPressa

WordPress je lansiran 2003. godine kao alat za bloganje. Matt Mullenweg i Mike Little su ga stvorili kao nasljednika tada već postojećeg softvera b2/cafelog. Tijekom godina, WordPress se kontinuirano razvijao i nadograđivao, postajući puno više od jednostavnog alata za bloganje. Danas je punopravni sustav za upravljanje sadržajem koji podržava širok spektar web stranica.

Zašto odabrati wordpress?

Jednostavnost Korištenja

WordPress je poznat po svojoj jednostavnosti. Njegovo sučelje je intuitivno i korisnicima omogućuje da brzo nauče osnove. Za kreiranje i uređivanje sadržaja nije potrebno poznavanje programiranja, što ga čini pristupačnim za sve korisnike, bez obzira na njihovo tehničko znanje.

Fleksibilnost i Prilagodljivost

Jedna od najvećih prednosti WordPressa je njegova fleksibilnost. Zahvaljujući tisućama tema i dodataka (pluginova), WordPress omogućuje korisnicima da prilagode svoje web stranice točno prema svojim potrebama. Bilo da želite stvoriti osobni blog, online trgovinu ili poslovni portal, postoji tema ili dodatak koji će vam pomoći da ostvarite svoju viziju.

Seo frendly

WordPress je optimiziran za tražilice. Njegova struktura koda je čista i jednostavna, što olakšava indeksiranje od strane tražilica. Osim toga, postoje brojni SEO dodaci, poput Yoast SEO, koji pomažu korisnicima da dodatno optimiziraju svoje web stranice za tražilice.

Podrška Zajednice

WordPress ima jednu od najvećih i najaktivnijih zajednica na internetu. To znači da korisnici imaju pristup ogromnom broju resursa, uključujući forume, tutorijale, blogove i dokumentaciju. Ako naiđete na problem ili trebate savjet, velika je vjerojatnost da je netko već imao isti problem i da postoji rješenje.

Osnovne Komponente WordPressa

Teme

Teme su odgovorne za izgled i dizajn vaše web stranice. Postoji na tisuće besplatnih i premium tema koje možete odabrati i prilagoditi prema svojim potrebama. Kvalitetne teme su responzivne, što znači da izgledaju dobro na svim uređajima, uključujući mobilne telefone i tablete.

Dodaci (Pluginovi)

Dodaci proširuju funkcionalnost vaše web stranice. Bez obzira na to trebate li kontaktni obrazac, SEO alat, sustav za rezervacije ili online trgovinu, postoji dodatak za gotovo sve što možete zamisliti. Instalacija dodataka je jednostavna i obično zahtijeva samo nekoliko klikova.

Widgeti

Widgeti su mali moduli koji omogućuju dodavanje različitih funkcionalnosti na vašu web stranicu. Oni se obično koriste u bočnim panelima ili podnožju stranice. Primjeri widgeta uključuju kalendare, popise nedavnih postova, društvene medije i još mnogo toga.

Instalacija WordPressa

Automatska Instalacija WordPressa

Mnogi hosting provideri nude automatsku instalaciju WordPressa putem svojih kontrolnih panela (npr. cPanel, Plesk). Ova metoda je najjednostavnija i najbrža, jer zahtijeva samo nekoliko klikova.

Ručno Instaliranje wordpressa

Ako želite ručno instalirati WordPress, proces uključuje preuzimanje WordPressa s njihove službene stranice, prijenos datoteka na vaš server putem FTP-a, kreiranje baze podataka i konfiguriranje wp-config.php datoteke. Iako je ovo malo složenije, i dalje je prilično jednostavno za tehnički potkovane korisnike.

Održavanje WordPress Stranice

Jednom kada je vaša WordPress stranica postavljena, važno je redovito je održavati kako bi ostala sigurna i funkcionalna.

redovita ažuriranja

Redovito ažuriranje WordPressa, tema i dodataka je ključno za sigurnost vaše web stranice. Ažuriranja često uključuju zakrpe za sigurnosne rupe i nove značajke.

Sigurnosne Kopije

Redovito izradite sigurnosne kopije vaše web stranice kako biste se zaštitili od gubitka podataka. Postoje mnogi dodaci koji automatski izrađuju sigurnosne kopije i pohranjuju ih na sigurnu lokaciju.

Sigurnost wordpressa

Koristite sigurnosne dodatke kao što su Wordfence ili Sucuri kako biste zaštitili svoju web stranicu od zlonamjernih napada. Osigurajte da koristite snažne lozinke i razmislite o implementaciji dvofaktorske autentifikacije.

WordPress je moćan i fleksibilan alat za kreiranje i upravljanje web stranicama. Ako želite i Vi primamljivu web stranicu s kojom bi unaprijedili poslovanje, obratite nam se s povjerenjem klikom OVDJE!

Optimizacija Performansi Pomoću Umjetne Inteligencije

Optimizacija Performansi Pomoću Umjetne Inteligencije

Brzina i učinkovitost ključni su za uspjeh web stranica i aplikacija. Optimizacija performansi postaje sve važnija. Umjetna inteligencija (AI) nudi inovativna rješenja koja mogu značajno poboljšati performanse sustava, povećati zadovoljstvo korisnika i unaprijediti...

Personalizacija sadržaja Pomoću Umjetne Inteligencije

Personalizacija sadržaja Pomoću Umjetne Inteligencije

U svijetu gdje je konkurencija sve oštrija, personalizacija sadržaja postaje ključni alat za privlačenje i zadržavanje korisnika. Umjetna inteligencija (AI) igra vitalnu ulogu u ovoj transformaciji, omogućavajući tvrtkama da pruže jedinstveno i prilagođeno iskustvo...

Umjetna inteligencija: Sigurnost i Prevencija Prevara

Umjetna inteligencija: Sigurnost i Prevencija Prevara

Sigurnost podataka i prevencija prevara postaju sve važniji aspekti poslovanja. Sve veći broj tvrtki okreće se umjetnoj inteligenciji (AI) kako bi poboljšale svoje sigurnosne protokole i zaštitile se od sve sofisticiranijih oblika prijevara. AI donosi nove mogućnosti...

Implementacija Virtualnih Asistenata u Poslovanje

Implementacija Virtualnih Asistenata u Poslovanje

Tehnologija igra ključnu ulogu u transformaciji poslovanja. Jedan od najnovijih trendova koji sve više postaje neizostavan dio modernih poslovanja je implementacija virtualnih asistenata. Ovi inteligentni sustavi, koji koriste umjetnu inteligenciju (AI) i tehnologiju...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This