Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Digitalni marketing » Marketinški Trendovi U 2024.Godini

Marketinški Trendovi U 2024.Godini

Godina 2024. donosi brojne promjene i inovacije u svijetu marketinga. S ubrzanim tehnološkim napretkom i promjenama u ponašanju potrošača, marketinški stručnjaci moraju biti spremni prilagoditi svoje strategije kako bi ostali relevantni i uspješni.
Autor: Gabrijel Matanović
Objavljeno: 05. srpnja. 2024.
Oznake: Digitalna transformacija | Digitalni marketing | poslovanje | Web stranica | Zelena tranzicija

Godina 2024. donosi brojne promjene i inovacije u svijetu marketinga. S ubrzanim tehnološkim napretkom i promjenama u ponašanju potrošača, marketinški stručnjaci moraju biti spremni prilagoditi svoje strategije kako bi ostali relevantni i uspješni.

Marketinški Trendovi U 2024.Godini

Personalizacija na novoj razini

Personalizacija više nije samo trend, već postaje standard u marketingu. Međutim, u 2024. godini, personalizacija će dosegnuti novu razinu. Zahvaljujući napretku u umjetnoj inteligenciji (AI) i analitici podataka, tvrtke će moći kreirati iznimno prilagođene marketinške kampanje koje odgovaraju individualnim potrebama i preferencijama korisnika. To znači da će svaka interakcija, od email marketinga do oglašavanja na društvenim mrežama, biti prilagođena svakom pojedinom korisniku. Ovo je jedan od ključnih marketinških trendova koji će oblikovati budućnost industrije.

Umjetna inteligncija i strojno učenje

AI i strojno učenje (ML) nastavljaju igrati ključnu ulogu u oblikovanju marketinških trendova. U 2024., ove tehnologije će se koristiti za predviđanje trendova, automatizaciju marketinških kampanja, analizu korisničkog ponašanja i optimizaciju sadržaja. Chatbotovi i virtualni asistenti postat će sofisticiraniji, pružajući korisnicima personalizirane odgovore i podršku u stvarnom vremenu.

Održivi marketing

Održivi marketing i društvena odgovornost postaju sve važniji za potrošače. Tvrtke koje pokažu svoju predanost zaštiti okoliša i društvenoj odgovornosti bit će nagrađene lojalnošću potrošača. U 2024., vidjet ćemo više marketinških kampanja koje naglašavaju ekološke inicijative, etičku proizvodnju i društveno odgovorne poslovne prakse. Održivi marketing je jedan od marketinških trendova koji će imati dugotrajan utjecaj.

Korištenje podataka i privatnost

U eri kada su podaci sveprisutni, upravljanje privatnošću korisnika postaje ključno. Tvrtke će morati balansirati između korištenja podataka za personalizaciju i poštivanja privatnosti korisnika. Poštivanje regulativa poput GDPR-a postat će standard, a transparentnost u vezi s načinom prikupljanja i korištenja podataka bit će ključna za izgradnju povjerenja kod potrošača. Ovaj marketinški trend naglašava važnost etičkog korištenja podataka.

Video sadržaj dominira

Video sadržaj nastavlja dominirati digitalnim marketingom. Kratki video formati, poput onih na TikToku i Instagram Reelsu, i dalje će biti popularni, dok će live streaming postati uobičajen način komunikacije s publikom. U 2024., tvrtke će sve više ulagati u visokokvalitetan video sadržaj kako bi privukle pažnju i angažirale svoju publiku. Video marketing je jedan od najvažnijih marketinških trendova koji se nastavlja razvijati.

interaktivni sadržaj

Interaktivni sadržaj, poput anketa, kvizova i igara, postaje sve popularniji jer potiče angažman korisnika. U 2024., vidjet ćemo porast korištenja interaktivnog sadržaja u marketinškim kampanjama jer omogućuje dublju povezanost s publikom i prikupljanje vrijednih povratnih informacija. Ovaj marketinški trend potiče aktivnu participaciju korisnika.

glasovno pretraživanje

S rastom popularnosti pametnih zvučnika i glasovnih asistenata poput Amazon Alexa i Google Assistant, glasovno pretraživanje postaje sve važnije. Tvrtke će morati optimizirati svoje web stranice i sadržaj za glasovno pretraživanje kako bi osigurale da se njihovi proizvodi i usluge lako pronalaze putem glasovnih upita. Glasovno pretraživanje je marketinški trend koji zahtijeva prilagodbu sadržaja.

AR i VR u Marketingu

Proširena stvarnost (AR) i virtualna stvarnost (VR) ružaju nove mogućnosti za angažman korisnika. U 2024., ove tehnologije će se sve više koristiti u marketingu kako bi se korisnicima pružilo interaktivno i imerzivno iskustvo. AR i VR će omogućiti potrošačima da isprobaju proizvode virtualno prije kupnje, što može povećati njihovo povjerenje i zadovoljstvo. Ovaj marketinški trend donosi novu dimenziju korisničkom iskustvu.

Influenceri i autentičnost

Marketing putem influencera i dalje će biti značajan, ali s naglaskom na autentičnost. Potrošači sve više cijene autentične i transparentne preporuke, a ne one koje djeluju kao plaćena promocija. U 2024., tvrtke će surađivati s mikro-influencerima i nano-influencerima koji imaju manju, ali vrlo angažiranu publiku, kako bi osigurale vjerodostojnost svojih kampanja. Ovaj marketinški trend naglašava važnost povjerenja i autentičnosti.

Omnichannel Strategija

Omnichannel marketing, koji pruža besprijekorno korisničko iskustvo kroz sve kanale komunikacije, bit će ključan u 2024. Potrošači očekuju dosljednost bez obzira na to jesu li u fizičkoj trgovini, na web stranici ili na društvenim mrežama. Integracija svih kanala i pružanje personaliziranog iskustva na svakom koraku korisničkog putovanja postat će standard. Ovaj marketinški trend ističe važnost koherentne i integrirane strategije.

Stvorimo Vašu digitalnu prisutnost zajedno, obratite nam se s povjerenjem klikom OVDJE!

Strojno Učenje u Digitalnom Marketingu

Strojno Učenje u Digitalnom Marketingu

Strojno učenje (ML) postaje sve važniji alat u digitalnom marketingu. Ova tehnologija omogućava tvrtkama da prikupe, analiziraju i koriste podatke na način koji do nedavno nije bio moguć. Što je strojno učenje? Strojno učenje je podskup umjetne inteligencije (AI) koji...

Primjena Strojnog Učenja u Web Developmentu

Primjena Strojnog Učenja u Web Developmentu

Strojno učenje, kao grana umjetne inteligencije, posljednjih godina postaje sve važniji dio web developmenta. Integracija strojnog učenja omogućuje stvaranje inteligentnijih, personaliziranih i učinkovitijih web aplikacija koje poboljšavaju korisničko iskustvo i...

Strojno Učenje: Najznačajnija grana UI

Strojno Učenje: Najznačajnija grana UI

Strojno učenje, jedna od najznačajnijih grana umjetne inteligencije, brzo se razvija i nalazi primjenu u brojnim industrijama. Od automatizacije procesa do prediktivne analize, strojno učenje omogućuje računalima da uče iz podataka i donose odluke bez eksplicitnog...

Trendovi AI u  web developmentu za 2025. godinu

Trendovi AI u web developmentu za 2025. godinu

Umjetna inteligencija (UI) dramatično je transformirala industriju web razvoja. Sa sve većim napretkom u tehnologiji strojnog učenja i obrade prirodnog jezika, očekuje se da će 2025. godina donijeti još više inovacija i promjena. Automatizacija dizajna uz pomoć...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This