fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Web stranica » Kako dizajnirati web stranicu koja će privući posjetitelje?

Kako dizajnirati web stranicu koja će privući posjetitelje?

Web stranica

Kako dizajnirati web stranicu

Savjeti i trikovi za izradu funkcionalne i estetski privlačne web stranice

Dobar web dizajn može biti ključan za privlačenje posjetitelja na vašu web stranicu i povećanje angažmana s vašim sadržajem. Bez obzira jeste li novi u svijetu web dizajna ili tražite načine za poboljšanje vaših postojećih vještina, ovi savjeti i trikovi će vam pomoći u stvaranju funkcionalne i estetski privlačne web stranice koja će privući i zadržati posjetitelje.

 1. Počnite s dobrim planiranjem – Prije nego što počnete dizajnirati vašu web stranicu, važno je imati jasnu ideju o tome što želite postići s vašim sadržajem i koja je ciljana publika. Razmislite o funkcionalnosti koju želite uključiti, poput navigacije, formi za kontakt ili web trgovine. Također, važno je planirati izgled vaše stranice na papiru prije nego krenete u izradu, kako biste imali bolju predodžbu o tome kako će izgledati vaša web stranica.
 2. Koristite vizualne elemente za poboljšanje estetike – Dobro odabran vizualni sadržaj može imati veliki utjecaj na estetiku vaše web stranice. Koristite visokokvalitetne fotografije, ilustracije i videozapise koji će pomoći u poboljšanju vaše poruke i privući pozornost vaših posjetitelja. Također, pazite na pravilnu upotrebu boja i tipografije, kako bi vaša stranica bila ugodna za čitanje i estetski ugodna za oko.
 3. Osigurajte funkcionalnost vaše web stranice – Vaša web stranica mora biti funkcionalna i jednostavna za navigaciju. Pazite na preglednost sadržaja i organizirajte ga na način koji će omogućiti lako pronalaženje informacija. Također, osigurajte da vaša web stranica bude brza i prilagođena mobilnim uređajima, kako bi bila pristupačna svim vašim posjetiteljima.
 4. Fokusirajte se na korisničko iskustvo – Korisničko iskustvo je ključno za privlačenje i zadržavanje posjetitelja na vašoj web stranici. Pazite na to da vaša stranica bude intuitivna i jednostavna za korištenje, te da se posjetitelji lako mogu snalaziti na njoj. Takođe s osiguravanjem brze i učinkovite podrške korisnicima putem chatbotova ili kontakt forme.
 5. Testirajte svoju web stranicu – Kako biste osigurali da vaša web stranica funkcionira bez problema i da je optimizirana za sve uređaje i preglednike, važno je testirati je prije objave. Testirajte brzinu učitavanja, funkcionalnost svih elemenata i provjerite jesu li sve poveznice i formulari ispravni.
 6. Redovito ažurirajte svoju web stranicu – Nakon što ste objavili svoju web stranicu, važno je redovito ažurirati sadržaj i osigurati da su svi elementi ispravni. Također, pratite statistiku posjećenosti i angažmana posjetitelja kako biste mogli prilagoditi svoj sadržaj i poboljšati performanse svoje web stranice.

Zaključak

Ukratko, dobar web dizajn je ključan za privlačenje posjetitelja i poboljšanje angažmana s vašim sadržajem. Planirajte unaprijed, koristite vizualne elemente za poboljšanje estetike, osigurajte funkcionalnost i fokusirajte se na korisničko iskustvo. Testirajte svoju web stranicu prije objave i redovito je ažurirajte kako biste osigurali optimalno funkcioniranje i privlačenje novih posjetitelja.

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Prednosti web stranice

Prednosti web stranice

Web stranice su postale neizostavan dio modernog poslovanja. Gotovo svaka tvrtka, neovisno o veličini i industriji, ima svoju web stranicu.

Blue Bear - realizirajmo Vašu ideju

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This