fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » Digitalni marketing » Google Tag Manager

Google Tag Manager

Google Tag Manager je alat za upravljanje oznakama koji vam omogućuje dodavanje i upravljanje različitim marketinškim oznakama na vašoj web stranici. Oznake se koriste za prikupljanje podataka o korisničkom ponašanju na vašoj web stranici, kao i za marketinške aktivnosti kao što su remarketing kampanje.
Autor: Blue Bear
Objavljeno: 08. svibnja. 2023.
Oznake: Web stranica

Google Tag Manager – Upravljanje oznakama na web stranici

Google Tag Manager (GTM) je besplatan alat koji omogućuje web stranicama jednostavno upravljanje oznakama. Oznake su kodovi koji se ubacuju u web stranice i pomažu u analizi ponašanja korisnika, kao i u izvođenju marketinških aktivnosti. GTM omogućuje vlasnicima web stranica da upravljaju i ažuriraju oznake bez potrebe za poznavanjem koda.

Što je Google Tag Manager?

Google Tag Manager je alat za upravljanje oznakama koji vam omogućuje dodavanje i upravljanje različitim marketinškim oznakama na vašoj web stranici. Oznake se koriste za prikupljanje podataka o korisničkom ponašanju na vašoj web stranici, kao i za marketinške aktivnosti kao što su remarketing kampanje.

Google Tag Manager je besplatan alat koji vam omogućuje upravljanje različitim vrstama oznaka na vašoj web stranici, uključujući Google Analytics, Facebook Pixel, AdWords i druge marketinške oznake.

Kako koristiti Google Tag Manager?

Google Tag Manager je vrlo jednostavan za korištenje. Nakon što se prijavite na svoj račun, morate instalirati kod na svoju web stranicu. Nakon što je kod instaliran, možete početi dodavati oznake za analizu i marketinške aktivnosti.

Kada koristite Google Tag Manager, možete brzo i jednostavno ažurirati i upravljati svojim oznakama bez potrebe za kodiranjem. Također, GTM omogućuje praćenje klikova, posjeta stranica, transakcija i drugih aktivnosti na vašoj web stranici.

Prednosti korištenja Google Tag Managera

Korištenje Google Tag Managera ima brojne prednosti za vlasnike web stranica. Evo nekoliko najznačajnijih:

  1. Jednostavno upravljanje oznakama: Google Tag Manager omogućuje vam brzo i jednostavno upravljanje oznakama bez potrebe za kodiranjem.
  2. Preciznije praćenje korisničkog ponašanja: GTM omogućuje vam preciznije praćenje korisničkog ponašanja na vašoj web stranici, što može pomoći u poboljšanju konverzija.
  3. Ušteda vremena i novca: Korištenje GTM-a može uštedjeti vrijeme i novac, jer ne morate angažirati razvojnog programera za upravljanje oznakama.
  4. Integracija s drugim alatima: Google Tag Manager se može integrirati s drugimim alatima za analizu web stranica, kao što su Google Analytics i AdWords, što vam omogućuje da sve vaše podatke pratite na jednom mjestu.
  5. Mogućnost testiranja: Google Tag Manager omogućuje vam da testirate različite oznake prije nego ih stavite u upotrebu na svojoj web stranici, što vam omogućuje da optimizirate svoje marketinške aktivnosti.

Zaključak

Google Tag Manager je besplatan alat koji omogućuje web stranicama da upravljaju i ažuriraju različite oznake na svojoj web stranici. GTM omogućuje vam precizno praćenje korisničkog ponašanja, integraciju s drugim alatima za analizu web stranica, testiranje različitih oznaka i još mnogo toga. Korištenje Google Tag Managera može uštedjeti vrijeme i novac, a vlasnicima web stranica omogućuje da bolje razumiju korisničko ponašanje i optimiziraju svoje marketinške aktivnosti.

Influencer marketing

Influencer marketing

Digitalni marketing nije jedinstvena cjelina – to je složena međuigra SEO-a, oglasa, društvenih medija, marketinga putem e-pošte i utjecajnog marketinga. Izrada ovog mozaika zahtijeva pristup prilagođen različitim klijentima i različitim ciljevima. Saznajte kako...

Kako do više konverzija na web stranici?

Kako do više konverzija na web stranici?

Posjeti web stranici sami po sebi nemaju značaj osim ako posjetitelji ne poduzmu nešto. Konverzije, u rasponu od kupnje do prijave za newsletter ili ispunjavanja obrasca za kontakt, željeni su rezultati koji doista pokreću vašu online prisutnost. Stoga, donosimo...

Redizajn web stranica

Redizajn web stranica

U ovom blog članku Vam donosimo informacije kada i zašto je potreban redizajn web stranica. Došli ste do ključnog trenutka u kojem ste prepoznali potrebu za redizajnom web stranice. Ova odluka često proizlazi iz uvjerljivih razloga, niza identificiranih bolnih točaka...

Zaštita WordPress stranica

Zaštita WordPress stranica

U krajoliku mrežne prisutnosti koji se stalno razvija, WordPress je najpoželjniji izbor, pokretajući više od polovice svih web stranica na internetu. Ipak, ova popularnost također privlači neželjenu pozornost kibernetičkih kriminalaca, čineći Wordpress stranice...

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

5 načina kako koristiti ChatGPT za SEO optimizaciju

Upoznajte ChatGPT i načine kako ga iskoristiti za SEO optimizaciju. Vjerojatno vam nisu strani pojam i nevjerojatan alat, ChatGPT. Od svog debija 30. studenog 2022. oborio je rekorde na tržištu. U samo pet dana privukla je više od milijun korisnika i tako postala...

Trebate kvalitetnu i povoljnu web stranicu?

Izrada web stranica uz super brzi web hosting. Moderne responzive i povoljne web stranice koje će odgovarati Vašem poslovanju, dati bolje rezultate i privući nove klijente.

Zatražite ponudu

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This