fbpx
Nalazite se ovdje: Blue Bear » Vijesti » SEO optimizacija » Off-site SEO optimizacija

Off-site SEO optimizacija

SEO optimizacija

Off-site SEO optimizacija

U današnje vrijeme, SEO je postao ključan faktor u digitalnom marketingu. Kada je u pitanju SEO optimizacija, mnogi misle da se ona sastoji samo od optimizacije web stranice, ali postoji još jedna važna grana SEO-a – off-site optimizacija. U ovom članku, otkrit ćemo vam sve što trebate znati o off-site SEO optimizaciji i kako to može poboljšati vašu prisutnost na internetu.

Off-site SEO optimizacija se odnosi na sve aktivnosti koje se odvijaju izvan vaše web stranice, a koje utječu na vaše rangiranje na tražilicama. To uključuje stvaranje kvalitetnih povratnih veza (backlinkova), poboljšanje društvenih signala, sudjelovanje u relevantnim forumima, kao i izgradnju autoriteta i ugleda vaše tvrtke na internetu.

Savjeti za poboljšanje SEO-a

 1. Stvaranje kvalitetnih backlinkova

Backlinkovi su jedan od najvažnijih faktora off-site SEO optimizacije. Backlinkovi su linkovi koji dolaze s drugih web stranica i usmjeravaju korisnike na vašu web stranicu. Stvaranje kvalitetnih backlinkova je ključno za poboljšanje pozicije vaše web stranice u tražilicama. Kvalitetni backlinkovi su oni koji dolaze s autoritativnih web stranica, a ne s spammy web stranica. Možete stvoriti kvalitetne backlinkove na razne načine, kao što su objavljivanje gostujućih postova, komentiranje na drugim blogovima i razmjena linkova s drugim web stranicama.

 1. Društvene mreže

Društvene mreže igraju veliku ulogu u off-site SEO optimizaciji. Društvene mreže mogu pomoći u povećanju prometa na vašoj web stranici i stvaranju backlinkova. Važno je imati prisutnost na svim relevantnim društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram i Pinterest. Također možete koristiti društvene mreže za promoviranje vašeg sadržaja i povećanje vašeg dohvata.

 1. Druge web stranice

Pored stvaranja backlinkova, možete poboljšati off-site SEO optimizaciju tako što ćete imati prisutnost na drugim web stranicama. To možete učiniti na razne načine, kao što su sudjelovanje u forumima, komentiranje na drugim blogovima, sudjelovanje u gostujućim postovima i razmjena linkova s drugim web stranicama. Važno je da se fokusirate na relevantne web stranice koje su vezane uz vašu nišu.

 1. Online direktoriji

Online direktoriji su još jedan važan faktor off-site SEO optimizacije. Online direktoriji su web stranice koje prikazuju popis tvrtki i web stranica razvrstanih prema kategorijama. Imati svoju web stranicu navedenu u online direktoriju pomoći će vam da poboljšate svoj SEO i dobijete više izloženosti Vaše web stranice.

Usluge:

 • Izrada web stranica
 • Izrada web trgovina
 • Izrada web aplikacija
 • Izrada desktop aplikacija
 • Izrada mobilnih aplikacija
 • Web hosting
 • SEO optimizacija
 • Digitalni marketing
 • Grafički dizajn
 • Održavanje weba
Onsite SEO optimizacija

Onsite SEO optimizacija

Donosimo Vam 10 koraka za onsite SEO optimizaciju: Provedite istraživanje ključnih riječi: identificirajte ključne riječi i fraze koje vaša ciljana publika koristi za traženje vaših proizvoda ili usluga. 2. Optimizirajte naslove svojih stranica: Upotrijebite ciljane...

Zašto SEO optimizacija

Zašto SEO optimizacija

Razgovarajmo o SEO-u ili optimizaciji za tražilice. Koristili smo SEO na vlastitoj web stranici i stvarno nam je pomogao poboljšati rangiranje u tražilici i dovesti više prometa na našu web stranicu. Kako bih počeli sa SEO-om, prvo smo malo istražili ključne riječi...

ciljevi

Imate projekt na umu?

Započnimo suradnju i realizirajmo Vašu ideju.

Share This