Sigurnost i održavanje web stranice

​Vjerojatno ste već shvatili važnost posjedovanja vlastite web stranice, no međutim shvaćate li važnost održavanja web stranice te koliko vremena ulažete u sigurnost i ažurnost vaše web stranice?

Održavanje web stranice podrazumijeva održavanje visokog stupnja sigurnosti web stranice te izradu sigurnosnih kopija baze podataka i sadržaja, nadograđivanje i brigu oko kompatibilnosti instaliranih dodataka te ažuriranje sadržaja web stranice.

Redovito održavanje web stranica važno je iz nekoliko razloga. Glavni razlog je sigurnost. Posebno su ranjivi CMS sustavi poput Wordpress-a i Joomle koji nisu redovno ažurirani. Da biste spriječili hakerske upade na web stranicu i zaštitili je od raznih sigurnosnih prijetnji potrebno je redovito ažuriranje CMS sustava i svih njegovih dodataka. Stranice koje sadrže ranjivosti, slabo napreduju i u Google pretraživanjima, a jednostavnim održavanjem, to je moguće izbjeći.

Obavezno napravite backup ili sigurnosnu kopiju web stranice. Nužno ga je napraviti prije instaliranja novije verzije CMS sustava. Izrada backupa će vas spasiti od gubitka podataka. Redovitom izradom backupa web stranice spriječite gubitke u slučaju hakiranja, neuspjele nadogradnje dodataka, napada virusa ili vlastite pogreške. Backup web stranice vam omogućuje vrlo brzo rješavanje problema.

Smanjite izloženost napada putem redovitog sigurnosnog scana web stranica. Nužno je redovito provjeravati sigurnost i zaštitu web stranice. Sigurnosni scan omogućuje otkrivanje i otklanjanje virusa, hakera, zlonamjernih programa i ostalih ranjivosti koje bi mogle donijeti probleme vašoj web stranici.

Svrha web stranice je da korisnik dobije sve relevantne informacije o vašem proizvodu/usluzi te se nameće činjenica da je redovito ažuriranje sadržaja na web stranici nužno. Dodavanje novih proizvoda i usluga, zamjena slika i sitne promjene dizajna je potrebno redovito provoditi kako bi web stranica ostala funkcionalna, ali i dobro pozicionirana na tražilicama.

Svaka intervencija na web stranici u smislu poboljšanja uvijek je dobro došla, kao i briga o održavanju brzine web stranice ili njenoj sigurnosti, no kako bi sve bilo kako treba potrebno je brigu o web stranici prepustiti stručnjacima.

 

Redovitim održavanjem web stranica vaša web stranica će dobiti na vrijednosti, biti će sigurna, funkcionalna i dobro pozicionirana te će korisničko iskustvo na njoj biti pozitivnije. Korisnici će steći dojam da se web stranica redovito osvježava, te da su informacije, usluge ili proizvodi koje putem nje nudite aktualne i vrijedne.

Osim toga stranice koje se redovito ažuriraju stječu bolju SEO vrijednost i bolju poziciju u Google pretraživanju, za razliku od onih na kojima mjesecima ili godinama nije napravljena nikakva promjena ili ažuriranja.

Najnovije

09 Kolovoz 2019
02 Kolovoz 2019
26 Srpanj 2019
23 Srpanj 2019

Istaknuto

16 Srpanj 2019

NEWSLETTER

Nove vijesti, aktualne ponude i ostalo

Prijavite se za naš newsletter