Responzivni web dizajn

Danas kada je trend korištenja mobilnih uređaja u porastu, stranice prilagođene pametnim telefonima već sada zbog fleksibilnosti imaju prednost nad ostalima te predstavljaju trend u izradi web stranica.

Stoga je izradom web stranice potrebno voditi računa hoće li vaše web stranice raditi na svim uređajima, odnosno veličinama ekrana. Responzivan dizajn omogućava da sadržaj web stranice bude prilagođen za sve verzije rezolucija i uređaja s kojeg im korisnik pristupa te da informacije na ekranu budu pregledne i čitljive.

Izradom web stranice koje su prilagođene raznim preglednicima korisnicima se pruža bolje korisničko iskustvo te stvaramo prednost nad konkurencijom pretvarajući posjetitelje u kupce odnosno klijente.

Responzivan dizajn web stranice, ako je pravilno izrađen, korisniku će pružiti bolje iskustvo pregledavanja, također će optimizacijom sadržaja smanjiti brzinu učitavanja web stranice. Responzivni dizajn je najjednostavnije rješenje prikazivanja web stranice na različitim preglednicima. Na uređajima s manjim ekranom, sadržaj web stranice prilagodi se za čitanje u jednom stupcu gdje se sadržaj pregledava pomicanjem gore - dolje.

Glavna prednost responzivnog dizajna je mogućnost automatske prilagodbe raznim veličinama ekrana. Nema potrebe da plaćate izradu mobilne verzije koja je optimizirana samo za prikaz na mobilim uređajima. Ne želite izgubiti korisnike zato što stranica nije optimizirana za sve podloge i nervira ih pomicanje weba po mobilnom uređaju ili tabletu. Automatski ćete imati stranicu koja će privlačiti nove korisnike, a samim time ćete postati konkurentniji. Responzivne web stranice su bolje rangirane na pretraživačima, što znači da je responzivna web stranica bitan faktor kako bi se web stranica našla na vrhu pretrage. 

Najnovije

09 Kolovoz 2019
02 Kolovoz 2019
26 Srpanj 2019
23 Srpanj 2019

Istaknuto

16 Srpanj 2019

NEWSLETTER

Nove vijesti, aktualne ponude i ostalo

Prijavite se za naš newsletter